Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Διαθέσιμη για κατέβασμα η τελική δοκιμαστική έκδοση των Windows 7


Η Microsoft ανακοίνωσε τη διάθεση της τελικής δοκιμαστικής έκδοσης (Release Candidate) του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 7, η οποία είναι άμεσα διαθέσιμη στους συνδρομητές των υπηρεσιών MSDN και TechNet και από τις 5 Μαΐου θα κυκλοφορήσει και για το ευρύ κοινό.
H διάθεση της έκδοσης RC υποδηλώνει πως το νέο λειτουργικό σύστημα βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανάπτυξης του, με τους αναλυτές της αγοράς να αναμένουν την άφιξή του στην αγορά τον Ιανουάριο του 2010.
Στα νέα χαρακτηριστικά των Windows 7 RC περιλαμβάνονται τα Remote Media Streaming (αναπαραγωγή πολυμέσων από απομακρυσμένες πηγές), Windows XP Mode (λειτουργία συμβατότητας για εφαρμογές που τρέχουν μόνο στα XP) και Windows Virtual PC (λειτουργία «εικονικών» υπολογιστών).
Με τα Windows 7 η Microsoft φαίνεται ότι ανταποκρίνεται στα παράπονα των χρηστών για τις υψηλές απαιτήσεις συστήματος των Windows Vista: Ο διάδοχός τους μειώνει το χρόνο εκκίνησης, απαιτεί λιγότερη μνήμη και παρατείνει τη λειτουργία της μπαταρίας στους φορητούς υπολογιστές.
Η Microsoft υπόσχεται επίσης ευκολότερη εγκατάσταση νέων περιφερειακών αλλά και λιγότερα προειδοποιητικά μηνύματα.
Ακόμα, τα Windows 7 υποστηρίζουν οθόνες αφής τις οποίες μπορούν να αγγίζουν πολλοί χρήστες ταυτόχρονα. Η νέα δυνατότητα καταργεί το πληκτρολόγιο και το ποντίκι για ορισμένες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα η επιλογή και μετακίνηση αρχείων.
Περισσότερα από 32.000 στελέχη από 10.000 εταιρίες δήλωσαν συμμετοχή προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια σειρά από εργαλεία για την ανάπτυξη των Windows 7, αναφέρει ανακοίνωση της Microsoft Hellas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου