Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Yπ. Υγείας: "Η τραγουδίστρια είχε δυνατή γρίππη"



Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων, αναφορικά με δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας THE SUN (Σάββατο 2 Μαΐου 2009) σύμφωνα με το οποίο νοσηλεύεται στην Ελλάδα Ελληνοβρετανίδα με ύποπτο κρούσμα της νέας γρίπης (Influenza AH1/N1) αναφέρει τα εξής:«Ουδέν ύποπτο κρούσμα της νέας γρίπης έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα και ουδείς έχει νοσηλευτεί μέχρι στιγμής από τα νοσοκομεία αναφοράς, που είναι επιφορτισμένα με την ιχνηλάτηση υπόπτων κρουσμάτων.

Η Ελληνοβρετανίδα, στην οποία αναφέρεται η εφημερίδα, προσήλθε στο ...
Κέντρο Υγείας Καλυβίων, Πέμπτη αργά το βράδυ (30/4) με δυνατή γρίπη. Η Ιατρός Υπηρεσίας του Κέντρου Υγείας, επικοινώνησε με το νοσοκομείο αναφοράς Σισμανόγλειο, όπου και μετέβη για εξετάσεις.

Μετά από εξέτασή της δεν διαπιστώθηκε υποψία για τη συγκεκριμένη γρίπη και μετά από συνεννόηση του Νοσοκομείου με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Ινστιτούτο Pasteur της συστήθηκε φαρμακευτική αγωγή για την κοινή γρίπη και της ζητήθηκε να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο εντός 48 ωρών. Η βρετανίδα υπήκοος σήμερα είναι απύρετη και καλά στην υγεία της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου