Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009

Διαμαρτυρία για πτήση της AEGEAN


"Θα ήθελα κι εγώ να αναφερθώ κι εγώ σε ένα παρόμοιο περιστατικό (όπως του Αντώνη από την Κρήτη) που μου συνέβη με την απαράδεκτη αεροπορική εταιρία Aegean.
Εγώ και πέντε ακόμα συνεργάτες μου ταξιδεύαμε τον Ιανουάριο, μετά από ένα επαγγελματικό meeting, από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη. Από την εταιρία μας ενημέρωσαν πως οι τρεις πρώτοι πετούσαν με την πρώτη πτήση της εταιρίας και...
οι άλλοι τρεις με την αμέσως επόμενη, που είχε διαφορά μόλις μισή ώρα περίπου πιο αργά. Στο αεροδρόμιο οι τρεις πρώτοι έφτασαν λίγο νωρίτερα από τους άλλους τρεις και επιβιβάστηκαν κανονικά. Οι υπόλοιποι, όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο και πήγαμε να κάνουμε τσεκ ιν, πληροφορηθήκαμε πως μόνο ο ένας πετούσε με την επόμενη πτήση, ενώ οι άλλοι δύο πετούσαμε με την πρώτη. Δεν είχαμε εισιτήρια στα χέρια μας για να το ελέγξουμε, καθώς ήταν ηλεκτρονικά, αλλά φανταστήκαμε πως μάλλον κάποιο λάθος έχει κάνει η εταιρία.

Στο μεταξύ, η πρώτη πτήση ακόμα δεν είχε αναχωρήσει. Είχε μόλις 15 λεπτά για να φύγει. Ζητήσαμε λοιπόν να κάνουμε τσεκ ιν γρήγορα για να μπούμε στην πτήση και τότε έκπληκτοι ακούσαμε τον υπάλληλο της Aegean να μας ενημερώνει πως δεν μπορούμε να μπούμε στο αεροπλάνο γιατί πριν ένα λεπτό (!!!) έκλεισε η πύλη!

Γελάσαμε γιατί νομίζαμε πως μας έκανε πλάκα, μιας και απ’ ότι γνωρίζαμε η πύλη κλείνει 10 λεπτά πριν την αναχώρηση του αεροπλάνου. Δείχνοντας τα ρολόγια στον υπάλληλο μάς είπε πως τα ρολόγια μας πάνε… πίσω!!!

Αφού έγινε ένας χαμός διεκδικώντας το δίκιο μας, στο τέλος είχε το θράσος να μας πει πως αντί να μαλώνουμε μαζί του, να πάμε να βγάλουμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε νέα εισιτήρια για να πετάξουμε με την επόμενη πτήση! Μάλιστα μας είπε πως δεν θα μας κοστίσει ακριβά, κάπου 150,00€!!!

Τον βρίσαμε και αγανακτισμένοι πήγαμε στα γραφεία της Aegean να ζητήσουμε το δίκιο μας. Φυσικά δεν εισακουστήκαμε, αντιθέτως, μας είπαν να στείλουμε ένα e-mail στην εταιρία με τα παράπονά μας, γιατί οι ίδιοι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και φυσικά μας τόνισαν ακόμα μια φορά πως μπορούμε να βγάλουμε νέο εισιτήριο για να μην χάσουμε την επόμενη πτήση στην… εξευτελιστική τιμή των 160,00€!!!

Εγώ αναγκάστηκα να τα…στάξω, ωστόσο ο άλλος μου συνάδελφος (που έχει και μια οικογένεια να θρέψει) έφυγε και πήγε στον ΟΣΕ για να μπορέσει να πάρει τρένο και να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.

Φυσικά από τότε η Aegean για εμάς έχει μπει στη μαύρη λίστα, όταν ως εταιρία σχεδόν κάθε χρόνο κόβαμε περίπου 50 με 60 εισιτήρια.

Ευτυχώς που η Ολυμπιακή δεν έπεσε στα χέρια της!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου