Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Μαθητής απείλησε συμμαθητή του με μαχαίρι στο Αρσάκειο



30 Απριλίου 2009, 18:22
Σκηνές «άγριας δύσης» διαδραματίστηκαν σε ένα από τα παλαιότερα σχολεία της Ελλάδας, το Αρσάκειο Ψυχικού, όταν μαθητής της Ά Λυκείου απείλησε μαθητή του Δημοτικού με μαχαίρι.
Αφορμή ήταν ότι ο μικρός έπαιζε στο μικρό γηπεδάκι δίπλα από τα γυμναστήρια, χώρος που θεωρείται ότι «ανήκει στη δικαιοδοσία» των μεγαλύτερων μαθητών. Όταν μία ομάδα μαθητών Λυκείου αντελήφθη ότι τα μικρότερα παιδιά έπαιζαν στο γηπεδάκι, επιχείρησαν να τα απομακρύνουν διά της βίας. Ένας από αυτούς ακινητοποίησε το μαθητή του Δημοτικού, ενώ άλλος τον απείλησε με το μαχαίρι.
Η επόπτρια των Αρσακείων Σχολείων, μιλώντας επιβεβαίωσε το γεγονός, ωστόσο αρνήθηκε να επεκταθεί σε λεπτομέρειες, αφού, όπως δήλωσε, το πρόβλημα έχει διευθετηθεί μεταξύ των γονέων και τα πράγματα βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.
Οι γονείς είναι ανάστατοι, αφού δεν είναι το πρώτο περιστατικό βίας, που συμβαίνει στο ιστορικό αυτό σχολείο.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, πριν από λίγους μήνες, ένας άλλος μαθητής απείλησε συμμαθητές του με… πιστόλι κρότου λάμψης. Το περιστατικό αποσιωπήθηκε, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, αφού ο δράστης ήταν γιος γενικού γραμματέα υπουργείου. Ωστόσο, και αυτό το περιστατικό επιβεβαιώνεται από εργαζόμενους του σχολείου με τους οποίους μίλησε.
Ενδεικτικό της ανησυχίας που έχει καταλάβει γονείς και καθηγητές, είναι ότι τη Δευτέρα συνεδριάζει εκτάκτως ο σύλλογος καθηγητών των Αρσακείων σχολείων με θέμα την παραβατικότητα των μαθητών. Άλλωστε, δεν είναι λίγες και οι φήμες που μιλάνε ακόμη και για κατοχή και χρήση παράνομων ουσιών από μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου