Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Πρόωρες εκλογές αλλά του χρόνου το Μάρτιο βλέπει ο Economist



30 Απριλίου 2009, 16:42
Πρόωρες εκλογές το Μάρτιο του 2010, ταυτόχρονα με την ανάδειξη του προέδρου της Δημοκρατίας, εκτιμά σε πρόσφατο δημοσίευμά του το βρετανικό περιοδικό Economist ότι θα διεξαχθούν στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να θεωρεί πιθανή την εξασφάλιση αυτοδυναμίας από το ΠΑΣΟΚ.
Σε οικονομικό επίπεδο, ο Economist επισημαίνει ότι, παρότι ο τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα δεν έχει προς το παρόν πληγεί σοβαρά από τη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση, εξακολουθεί να στηρίζεται από το κράτος και είναι πιθανό να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, δεδομένης της αυξημένης έκθεσης των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια.
Επίσης, εκτιμάται ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα υπερβεί σημαντικά το όριο του 3% που έχει οριστεί για τα κράτη μέλη στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκή Ένωσης.
Το τμήμα προβλέψεων του Economist αναμένει, επίσης, υποχώρηση της εγχώριας ζήτησης εξαιτίας της αύξησης του κόστους εξυπηρέτησης χρέους, της κατακόρυφης πτώσης της αγοράς πιστώσεων και της κάμψης στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου