Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Διώξεις για τη Siemens





14 Απριλίου 2009, 22:41
Συμπληρωματική ποινική δίωξη για την κατηγορία της απάτης σε βαθμό κακουργήματος ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ιωάννη Σακελάκο, ο 4ος ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός, που χειρίζεται την υπόθεση της Siemens. Ο ανακριτής ζητά να ασκηθεί δίωξη, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που χειρίζεται, κρίνει ότι πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται ήδη στην υπόθεση, αλλά και άλλα, που δεν εξετάσθηκαν ως ύποπτοι στο αρχικό στάδιο, πρέπει να κληθούν να λογοδοτήσουν για την κατηγορία της απάτης.
Η κατηγορία αφορά στην υπόθεση των συστημάτων ασφαλείας C4I, που παραγγέλθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
Επίσης, ολοκληρώθηκε το κατηγορητήριο για την υπόθεση της ψηφιοποίησης του τηλεφωνικού δικτύου. Το κατηγορητήριο περιγράφει επακριβώς πώς γινόταν το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, υπολογίζει το κέρδος της Siemens από τη σύμβαση στα 632 εκατ. ευρώ και το κέρδος των στελεχών του ΟΤΕ που δωροδοκήθηκαν στα 57 εκατ. ευρώ.
Αναφέρονται επακριβώς δεκάδες εμβάσματα προς διάφορα πρόσωπα, πολλά εκ των οποίων δεν έχουν εντοπιστεί, ενώ τρεις λογαριασμοί έχουν ταυτοποιηθεί και ανήκουν σε στελέχη της Siemens στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου