Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Ελεύθεροι 13 όμηροι που κρατούνταν στη Νιγηρία


17 Μαΐου 2009, 10:20
Τη διάσωση 13 ομήρων, εκ των οποίων οι εννέα ήταν ξένοι, και την καταστροφή ενός στρατοπέδου ανταρτών στην καρδιά της πετρελαϊκής βιομηχανίας της χώρας ανακοίνωσαν οι στρατιωτικές Αρχές της Νιγηρίας.

Οι εννέα ξένοι όμηροι ήταν από τις Φιλιππίνες και οι υπόλοιποι τέσσερις ήταν Νιγηριανοί, οι οποίοι είχαν απαχθεί την περασμένη Τετάρτη, όταν το σκάφος MV Spirit είχε υποστεί πειρατεία από αντάρτες κοντά στο Ουάρι στην πολιτεία Δέλτα.

Οι διασωθέντες δήλωσαν ότι δύο Φιλιππινέζοι σκοτώθηκαν και πέντε ακόμη τραυματίστηκαν από διασταυρούμενα πυρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τη σημαντικότερη αντάρτικη οργάνωση στο Δέλτα του Νίγηρα, MEND, αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, αφού η MEND κήρυξε «ολοκληρωτικό πόλεμο» εναντίον του Στρατού και κάλεσε τις ξένες πετρελαϊκές εταιρίες να αποσύρουν το προσωπικό τους από το Δέλτα του Νίγηρα.

Από την πλευρά του ο συνταγματάρχης του νιγηριανού Στρατού, Ράμπε Αμπουμπακάρ, είπε ότι θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου