Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Προέβλεψε τη δολοφονία του στο ίντερνετ

17 Μαΐου 2009, 10:03
Δεν είναι σενάριο αστυνομικού θρίλερ, αλλά η ωμή πραγματικότητα την οποία πολλές φορές αντιγράφει η τέχνη. Σε ένα συγκλονιστικό video που «ανέβασε» στη δημοφιλή ιστοσελίδα YouTube ο Ροντρίγκο Ρόζενμπεργκ, 47χρονος δικηγόρος από τη Γουατεμάλα, προέβλεψε ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα δολοφονούταν.

Ο Ρόζενμπεργκ αποκαλύπτει στο video, το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε στις 8 Μαΐου, ότι η ζωή του διατρέχει κίνδυνο εξαιτίας ενός σκανδάλου στο οποίο «εμπλεκόταν» η σύζυγος του προέδρου της χώρας, Αλβάρο Κολόμ, Σάντρα, και μέλη της κυβέρνησης, στενοί συνεργάτες του προέδρου.

Δύο μέρες αργότερα, ο 47χρονος πυροβολήθηκε από άγνωστους δράστες που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, ενώ κυκλοφορούσε με ποδήλατο στη γειτονιά του, στην πόλη της Γουατεμάλα.

Το video που γυρίστηκε στα γραφεία ενός φίλου του 47χρονου διανεμήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της κηδείας του Ρόζενμπεργκ που έγινε την περασμένη Δευτέρα.

Το «μακάβριο» μήνυμα του δικηγόρου συντάραξε συθέμελα την πολιτική ζωή της χώρας, με τον πρόεδρο να δέχεται έντονες πιέσεις να παραιτηθεί στη σκιά της δολοφονίας του 47χρονου με μερίδα του Τύπου της Γουατεμάλα να γράφει χαρακτηριστικά: «Ποτέ ξανά στο παρελθόν ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος δεν κατηγορήθηκε για δολοφονία».

Ο Κολόμ αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες σε τηλεοπτικό μήνυμα που εξέδωσε την επομένη της κηδείας του 47χρονου δικηγόρου, λέγοντας ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει, ενώ άφησε υπονοούμενα για τους συνεργάτες του Ρόζενμπεργκ, για τους οποίους είπε ότι επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης της Γουατεμάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου