Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Συνεχείς οι εξελίξεις στην «εμπόλεμη» Σρι Λάνκα


17 Μαΐου 2009, 10:38
Την απελευθέρωση όλων των αμάχων που ήταν εγκλωβισμένοι στην εμπόλεμη ζώνη στη Σρι Λάνκα ανακοίνωσε σήμερα ο Στρατός της χώρας.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Όλοι οι άμαχοι από το Βελιμουλιβαϊκάλ απελευθερώθηκαν. Τα στρατεύματα εξακολουθούν να μάχονται τους Τίγρεις Ταμίλ. Πάνω από 50.000 απελευθερώθηκαν από την Πέμπτη».

Οι αντάρτες είναι περιορισμένοι σε μια περιοχή ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου και δε δείχνουν διατεθειμένοι να παραδοθούν, με τον ηγέτη τους, Βελουπιλάι Πραμπακαράν, να έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν πρόκειται να συλληφθεί ποτέ ζωντανός.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Μαχίντα Ραγιαπάκσα, έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής κατά την επιστροφή του σήμερα από την Ιορδανία.

Χιλιάδες άτομα τον περίμεναν έξω από το διεθνές αεροδρόμιο κρατώντας σημαίες της χώρας, ενθουσιασμένοι από τις δηλώσεις που είχε κάνει από την Ιορδανία ότι οι αντάρτες Ταμίλ νικήθηκαν τελικά στρατιωτικά.

Αν και οι στρατιωτικές Αρχές της Σρι Λάνκα δεν έκαναν καμία επίσημη ανακοίνωση για τερματισμό του πολέμου με τους αντάρτες στο βόρειο τμήμα της χώρας, ο Ραγιαπάκσα αναμένεται να συναντηθεί με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και στη συνέχεια να απευθύνει διάγγελμα προς το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου