Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Συλλήψεις πριν από ομιλία του Ομπάμα


17 Μαΐου 2009, 11:16
Τουλάχιστον 19 άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικές δυνάμεις χθες στο πανεπιστήμιο Notre Dame στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, όταν διαδήλωσαν ενάντια στην προγραμματισμένη για σήμερα ομιλία του Αμερικανού προέδρου, στο πλαίσιο της τελετής αποφοίτησης της τάξης του 2009.

Οι διαδηλωτές δεν ήταν φοιτητές και συνελήφθησαν για παραβίαση της περιμέτρου του πανεπιστήμιου, όταν εισήλθαν στο εσωτερικό του, σε χώρο που είναι ιδιωτικός, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Ντένις Μπράουν.

Ο Ομπάμα αναμένεται να παρουσιάσει τις απόψεις του πάνω στο θέμα των αμβλώσεων, οι οποίες είναι αντίθετες με τις εκείνες της Καθολικής Εκκλησίας, καθώς και στην πολιτική που θα ακολουθήσει στο θέμα των βλαστοκυττάρων.

Οι αντιδράσεις στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας για την απόφαση του Ομπάμα να υποστηρίξει οικονομικά την έρευνα για τα βλαστικύτταρα είναι μεγάλες.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Καθολικού Επίσκοπου, Τζον Ντ’ Άρσι, από τη γειτονική πόλη Σάουθ Μπεντ: «Ο πρόεδρος Ομπάμα επιβεβαίωσε πρόσφατα και τώρα νομοθετεί, τη μακροχρόνια απροθυμία του να αποδεχτεί την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής».

Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τις ισορροπίες, ο πρόεδρος του Notre Dame είπε ότι το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν τόσο Δημοκρατικούς, όσο και Ρεπουμπλικανούς προέδρους και πως η πρόσκληση στον Μπαράκ Ομπάμα δε σημαίνει ότι το πανεπιστήμιο συμφωνεί με όλες τις απόψεις του προέδρου των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου