Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Για έγκλημα πάθους κατηγορείται ανώτατος Ινδονήσιος αξιωματούχος


Σε σκάνδαλο, που συνδυάζει φόνο, σεξ και διαφθορά, εμπλέκεται ο επικεφαλής της Επιτροπής κατά της Διαφθοράς της Ινδονησίας.

Ο 56χρονος Antasari Azhar θεωρείται ύποπτος και κρατείται για τη δολοφονία του 41χρονου επιχειρηματία και επικεφαλής της κρατικής φαρμακευτικής εταιρείας, Nasrudin Zulkarnaen, ο οποίος ήταν μάρτυρας σε υπόθεση που ερευνούσε η Επιτροπή.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Azhar, ο οποίος αρνείται τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε ποινικά κολάσιμη πράξη, και το θύμα είχαν ταυτόχρονη ερωτική σχέση με μία 22χρονη γυναίκα. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν τα σχετικά δημοσιεύματα, ο Zulkarnaen είχε βιντεοσκοπήσει κρυφά τις ερωτικές περιπτύξεις του Azhar με τη νεαρή γυναίκα, σχεδιάζοντας να το χρησιμοποιήσει εναντίον τού επικεφαλής της υπηρεσίας.

Η Επιτροπή, η οποία χαίρει εκτίμησης στην Ινδονησία για τις συλλήψεις και τις καταδίκες κορυφαίων αξιωματούχων, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται βουλευτές και τραπεζίτες, δέχθηκε βαρύτατο πλήγμα στο κύρος της εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων.

Ωστόσο, με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής διαβεβαίωσε ότι η υπηρεσία θα εξακολουθήσει να παράγει έργο, παρά τις σκιές που έπεσαν επάνω της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου