Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Πάνω από 90 οι νεκροί από τον κυκλώνα Aila στην Ινδία


26 Μαΐου 2009, 12:40
Τα πάντα σάρωσε στο πέρασμά του ο κυκλώνας Aila, που χτύπησε τη Δευτέρα το Bangladesh και την Ανατολική Ινδία, παρασύροντας στο θάνατο περισσότερους από 90 ανθρώπους.
Στο Bangladesh σκοτώθηκαν τουλάχιστον 62 άνθρωποι, πάνω από 100 αγνοούνται, ενώ περίπου ένα εκατομμύριο είναι οι άστεγοι ή οι εκτοπισμένοι. Οι αρχές της χώρας, μετέφερε τους πληγέντες σε καταφύγια, προκειμένου να γλιτώσουν από τα τεράστια παλιρροϊκά κύματα, που προκλήθηκαν από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα πάνω από 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο τυφώνας Aila χτύπησε πολλές από τις παράκτιες περιοχές που είχαν χτυπηθεί και από τον κυκλώνα Sidr τον Νοέμβριο του 2007, ο οποίος σκότωσε 3.500 ανθρώπους και άφησε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο αστέγους.

Στην Ινδία, στην περιοχή της Δυτικής Βεγγάλης που έπληξε κυρίως ο κυκλώνας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 29 άτομα, κυρίως από κατάρρευση κατοικιών και δέντρων, αλλά και από ηλεκτροπληξία, ενώ οι άστεγοι ανέρχονται σε τουλάχιστον 100.000. Από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση του στρατού και των σωστικών συνεργείων για τον απεγκλωβισμό και την παροχή βοήθειας στους περίπου 500.000 κατοίκους της πληγείσας περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου