Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Συμφωνία για το 2% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο


26 Μαΐου 2009, 11:04
Υπεγράφη η προγραμματική συμφωνία, με βάση την οποία το 2% των πόρων που διαχειρίζεται το Υπουργείο Απασχόλησης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την περίοδο 2007-2013 διατίθεται στις εργοδοτικές οργανώσεις και τα συνδικάτα.

Πρόκειται για ποσό περίπου 52 εκατομμυρίων ευρώ, που θα διατεθεί για δράσεις κατάρτισης δια βίου εκπαίδευσης, αλλά και ενίσχυση των δυνατοτήτων διαβούλευσης και διαπραγμάτευσης των κοινωνικών εταίρων.

Η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλη Πετραλιά, χαρακτήρισε τη συμφωνία ως μεγάλη τομή που θα ενδυναμώσει τους κοινωνικούς εταίρους, και υπογράμμισε ότι με τους πόρους αυτούς ενισχύεται η δυνατότητα να συγκεκριμενοποιηθούν τα επαγγελματικά περιγράμματα και στη συνέχεια η πιστοποίησή τους από τις διαδικασίες του ΕΚΕΠΙΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπογραφή της συμφωνίας είχε προγραμματιστεί σε κεντρικό ξενοδοχείο, αλλά λόγω εκδήλωσης διαμαρτυρίας συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ τελικά υπεγράφη στο Υπουργείο Απασχόλησης.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, σημείωσε ότι ενδυναμώνεται με τη συμφωνία η θεσμική δυνατότητα των συνδικάτων να παρεμβαίνουν στα πεδία της κατάρτισης και της ανεργίας, ενώ απαντώντας στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είπε ότι είναι «αντισυνδικαλιστικό να πολεμάς τα συνδικάτα με ανέντιμα μέσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου