Τρίτη 26 Μαΐου 2009

«Καίει» δύο γιατρούς το πόρισμα για το θάνατο της 33χρονης εγκύου


26 Μαΐου 2009, 11:21
Διάγνωση... τηλεφωνική έκαναν οι δύο γιατροί του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, την ώρα που η Μαρία Θεοδοσάκη χαροπάλευε.

Το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο της 33χρονης γυναίκας, που διένυε τον 8ο μήνα της κύησής της, «καίει» τους δύο γιατρούς του Βενιζέλειου. Αντί να βρίσκονται στο νοσοκομείο… χαλάρωναν στο σπίτι τους και καθοδηγούσαν τηλεφωνικά τους ειδικευόμενους, που όπως αποδείχτηκε δεν διέγνωσαν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Μαρία Θεοδοσάκη, οδηγώντας στον θάνατο την ίδια και το αγέννητο παιδί της.

Δεν την μετέφεραν στην εντατική

Η άτυχη κοπέλα, που διένυε τον 8ο μήνα της κύησής της, μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της 28ης Απριλίου εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου με έντονους πόνους στην κοιλιά και το στήθος.

Σύμφωνα με το συγγενικό της περιβάλλον, της χορηγήθηκε ενδοφλέβια ένεση. Όταν ξημέρωσε, η κατάσταση της υγείας της γυναίκας παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και λίγο αργότερα πέθανε, όπως και το παιδί που κυοφορούσε.

Ο πρώτος γιατρός που την είδε ήταν ένας παθολόγος επιμελητής Α', ο οποίος εκτίμησε, με βάση και τις βιοχημικές και άλλες εξετάσεις που της έγιναν, ότι η κατάστασή της ήταν σοβαρή και θα έπρεπε να νοσηλευτεί. Η έγκυος μεταφέρθηκε στη Μαιευτική Κλινική και παρακολουθείτο από δύο ειδικευόμενους ιατρούς καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ συνέχιζε να έχει αφόρητους πόνους.

Ούσα η ίδια νοσηλεύτρια, ζήτησε από τους γιατρούς να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της, η παράκληση της 33χρονης δεν εισακούστηκε, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου