Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Μακελειό στη Σρι Λάνκα με 70 αντάρτες νεκρούς

17 Μαΐου 2009, 08:01
Νεκροί από τα πυρά κυβερνητικών δυνάμεων έπεσαν τουλάχιστον 70 αντάρτες της οργάνωσης Τίγρεις για την Απελευθέρωση των Ταμίλ Ιλάμ (LTTE) που επιχείρησαν να αποδράσουν μαζικά από την περιοχή όπου ο στρατός υποστηρίζει πως έχει περικυκλώσει τους τελευταίους μαχητές της οργάνωσης.

Ο στρατηγός Ουντάγια Ναναγιακάρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης, δήλωσε ότι ανασύρθηκαν 70 σοροί μαχητών των Τίγρεων μετά την καταστροφή των έξι σκαφών με τα οποία επιχείρησαν να αποδράσουν από κολπίσκο στην μόνη περιοχή που βρίσκεται ακόμη υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών.

Χθες Σάββατο, ο πρόεδρος της χώρας Μαχίντα Ρατζαπάκσε έκανε λόγο περί «θριάμβου» των ενόπλων δυνάμεων επί των ανταρτών.

«Η κυβέρνησή μου, χάρη και στην πλήρη δέσμευση των ενόπλων μας δυνάμεων, κατάφερε σε μια δίχως προηγούμενο ανθρωπιστική επιχείρηση να νικήσει τους LTTE στρατιωτικά», είπε ο πρόεδρος της χώρας.

Οι αντάρτες, που έως πρότινος διοικούσαν ένα de facto κράτος στο βόρειο τμήμα της Σρι Λάνκα, με τακτικό στρατό, ναυτικό και ακόμη και μια μικρή αεροπορία, μάχονται από το 1983 για την δημιουργία χωριστού κράτους των Ταμίλ, που υφίστανται συστηματική περιθωριοποίηση από την πλειοψηφία των Σινχαλέζων επί δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου