Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Υπόθεση ΜΑΝ: Καταγγελίες για διαφθορά ύψους 10 εκατ. ευρώ


13 Μαΐου 2009, 22:32
Για ποσό 10 εκατ. ευρώ κάνουν λόγο οι εισαγγελικές Αρχές του Μονάχου, σχετικά με τις δωροδοκίες από το γερμανικό όμιλο ΜΑΝ.

«Σύμφωνα με τις υποψίες μας, οι δωροδοκίες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στο εξωτερικό, φθάνουν συνολικά τα 10 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, ντον Βίνκλερ. Όπως είπε, στη Γερμανία, το ποσό των δωροδοκιών πρέπει να φθάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε έρευνα σε 59 γραφεία και άλλους χώρους της εταιρείας και στα σπίτια επτά ανθρώπων. Στις έρευνες συμμετείχαν 300 αστυνομικοί, 100 ορκωτοί λογιστές και 26 δικαστές.

Όπως έγινε γνωστό, ανακρίθηκαν περίπου 100 άτομα και ένας από αυτούς εξακολουθεί να κρατείται προσωρινά. Μεταξύ των ανακριθέντων είναι υπάλληλοι του ομίλου, αλλά επίσης και άτομα μέσω των οποίων μεταβιβάστηκαν οι καταγγελλόμενες δωροδοκίες, προκειμένου να ενισχυθούν οι πωλήσεις φορτηγών και λεωφορείων της ΜΑΝ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για τη διαφθορά των υπαλλήλων εταιρειών-πελατών της ΜΑΝ και πέρασαν από εταιρείες - βιτρίνες στη Μάλτα, στις Μπαχάμες, στις Παρθένους Νήσους, στην Κύπρο, το Λονδίνο ή ακόμη τη Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου