Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Ιταλοί στρατιώτες σκότωσαν 12χρονη στο Αφγανιστάν


3 Μαΐου 2009, 22:59
Ένα 12χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του σήμερα στην πόλη Χεράτ του Αφγανιστάν όταν ιταλική στρατιωτική δύναμη άνοιξε πυρ εναντίον του οχήματος που επέβαινε το κορίτσι με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς στρατιώτες το αυτοκίνητο αγνόησε τα σήματα τους να σταματήσει και ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα. Τότε οι Ιταλοί στρατιώτες πυροβόλησαν το όχημα με αποτέλεσμα να σκοτώσουν το κορίτσι και να τραυματίσουν τρεις συγγενείς του.

Ο γιατρός που εξέτασε τη σορό της μικρής δήλωσε ότι εξεπλάγη από τα πολλαπλά τραύματα του κοριτσιού από το ύψος του λαιμού του κοριτσιού και κάτω. Το ιταλικό υπουργείο εξωτερικών απέστειλε τηλεγράφημα με το οποίο εξέφραζε τη λύπη του για τον θάνατο του κοριτσιού.

Εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν δήλωσαν πρόσφατα ότι γίνεται προσπάθεια να μειωθούν «οι απώλειες στις τάξεις των αμάχων», κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται στην πράξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό τον φόβο των βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας, συχνά οι στρατιωτικές δυνάμεις της νατοϊκής αποστολής επιλέγουν να «ανοίξουν πυρ», παρόλο που οι οδηγίες που έχουν οι στρατιώτες είναι να πυροβολούν πρώτα στον αέρα για εκφοβισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου