Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Η Austrian ενδίδει στο φλέρτ της Lufthansa


13 Μαΐου 2009, 15:38
Μόνο το πράσινο φως από την Ευρωπαική Επιτροπή απομένει, για να περάσει στον έλεγχο της γερμανικής Lufthansa AG΄s η Austrian Airlines AG, μετά από την έγκριση της σχετικής πρότασης από το 90% των μετόχων της αυστριακής εταιρείας.

Η εξαγορά της Austrian Airlines θεωρείται ζωτικής σημασίας για την αυστριακή εταιρεία, ώστε να συνεχίσει το πτητικό της έργο. Ο διευθύνων σύμβουλος της Austrian Airlines, Peter Malanik, σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως η αποδοχή της προσφοράς αποτελεί σημείο καμπής για την ιδιωτικοποίηση και πώληση της εταιρείας.

Ωστόσο, η εταιρεία σημείωσε επίσης πως οι έρευνες που θα διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να εγκρίνει την πώληση, μπορούν ακόμη και τελευταία στιγμή να ανατρέψουν τη συμφωνία.

Ο κίνδυνος ακύρωσης από ενδεχόμενη αρνητική απόφαση της Ε.Ε. έχει επηρεάσει και την τιμή της μετοχής, η οποία διαπραγματεύεται κάτω από τα 4,49 ευρώ που είναι το τίμημα εξαγοράς, σημειώνουν οι αναλυτές. Στις 16.00 ώρα Ελλάδος, χθες, οι μετοχές της εταιρείας ήταν στα 4,13 ευρώ ανά μετοχή.

Με την απόκτηση της Austrian Airlines, η Lufthansa θα αποκτήσει παράλληλα το πιο εκτενές δίκτυο στην Ανατολική Ευρώπη από οποιαδήποτε άλλη δυτικοευρωπαϊκή εταιρεία.

Η Ε.Ε. εξετάζει εάν η πώληση της Austrian Airlines, καθώς και η ενίσχυσή της με 500 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση της Αυστρίας, παραβιάζει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της.

Το αποτέλεσμα της έρευνας για την εξαγορά αναμένεται στις 17 Ιουνίου, ενώ για την οικονομική ενίσχυση στα μέσα Ιουλίου. Η Lufthansa προέβη στην υποβολή πρότασης, υπό την προϋπόθεση και οι δύο αποφάσεις να είναι ευνοϊκές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου