Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Χονγκ Κονγκ-Σε καραντίνα έχουν θέσει οι αρχές εκατοντάδες άτομα σε ξενοδοχείο


Η ενέργεια των αρχών του Χονγκ Κονγκ να θέσουν σε καραντίνα εκατοντάδες ανθρώπους σε ένα ξενοδοχείο μετά την επιεβαίωση ότι ένας Μεξικανός έχει προσβληθεί από το στέλεχος Η1Ν1 της γρίπης των χοίρων, έχει προκαλέσει..


τη δυσαρέσκεια πολλών εξ αυτών, ενώ εμπειρογνώμονας σε μολυσματικές ασθένειες αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα του μέτρου αυτού.

Αστυνομικοί με χειρουργικές μάσκες σφράγισαν χθες το βράδυ το ξενοδοχείο Metropark όταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν σε έναν 25χρονο Μεξικανό, ο οποίος διέμενε στο ξενοδοχείο αυτό, έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από τη νόσο και διέταξαν περίπου 200 πελάτες και 100 μέλη του προσωπικού να παραμείνουν στο ξενοδοχείο για επτά ημέρες.

Η ενέργεια αυτή των αρχών του Χονγκ Κονγκ δείχνει το μέγεθος της ανησυχίας τους για τη νέα γρίπη και για το επιβεβαιωμένο, πρώτο κρούσμα στην Ασία. Το Χονγκ Κονγκ είχε αρκετά κρούσματα του ιού SARS το 2003 όπως επίσης και του στελέχους Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών για πάνω από δέκα χρόνια.

Ο Μεξικανός έφθασε στο Χονγκ Κονγκ από το Μεξικό με ενδιάμεσο σταθμό τη Σανγκάη. Είχε πυρετό κατά την άφιξή του στο Χονγκ Κονγκ προχθές το βράδυ και αμέσως πήρε ταξί για το νοσοκομείο. Η κατάστασή του είναι σταθερή.

Οι αρχές αναζητούν τους υπολοίπους 142 επιβάτες της ίδιας πτήσης, τα μέλη του πληρώματος, αλλά και το οδηγό του ταξί που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Εμπειρογνώμονας σε μολυσματικές ασθένειες χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση των αρχών.

"Θα μπορούσε να μολύνει τους πάντες, αρχής γενομένης από το αεροπλάνο. Σκεφτείτε όολους αυτούς που ήταν γύρω του στο αεροσκάφος, στον τελωνειακό έλεγχο, στην παραλαβή των αποσκευών, στο ταξί και στη συνέχεια στο νοσοκομείο", δήλωσε.

"Πώς λοιπόν θα υπάρχει αποτέλεσμα εάν οι αρχές προσπαθούν μόνο να απομονώσουν κάποιους ανθρώπους σε ένα ξενοδοχείο", πρόσθεσε.

"Η κυβέρνηση πρέπει να είναι έντιμη και να πει στους ανθρώπους να τηρούν τα βασικά. Να πλένουν τα χέρια τους, να τηρούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής και να φορούν μάσκες. Αυτές τις απλες συμβουλές θα έπρεπε να τους δώσει", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου