Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Νέα προκαταρκτική για την Μονή Εμμαούς


11 Μαΐου 2009, 21:52
Νέα προκαταρκτική εξέταση διετάχθη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την Μονή Εμμαούς, μετά από αναφορά για παράνομα κτίσματα εντός της έκτασης της Μονής.

Η «Ζούγκλα» ήταν η πρώτη που αποκάλυψε τις «ύποπτες» αγοροπωλησίες και δανειοδοτήσεις της Μονής, για τις οποίες διεξάγεται ήδη έρευνα από τις διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Η Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με έγγραφο της προς τις εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης κατήγγειλε την ύπαρξη αυθαίρετων κτιρίων μέσα στα όρια των 2.000 στρεμάτων της Μονής, για τα οποία και αποφασίστηκε η κατεδάφισή τους με μέριμνα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του νομού και με τη συνδρομή του Δασαρχείου Λαγκαδά.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η έρευνα των διωκτικών αρχών για τις οικονομικές συναλλαγές που φέρεται να είχε η Μονή τα τελευταία χρόνια, τις οποίες είχε αποκαλύψει η «Ζούγκλα», και ιδιαίτερα τα τραπεζικά δάνεια ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που εμφανίζονταν να χορηγεί για αγοραπωλησίες ακινήτων. Εξάλλου, η ηγουμένη της "Εμμαούς" φέρεται να συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο χρηματιστηριακών εταιριών που ευθύνονται για το «κανόνι» του Χρηματιστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου