Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Το νομοσχέδιο για τα καρτοκινητά



1 Μαΐου 2009, 22:49
Μέχρι τον Ιούνιο του 2010 θα πρέπει να έχουν ταυτοποιηθεί όλοι οι κάτοχοι- χρήστες καρτοκινητών, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θ’ αναλάβουν να ενημερώσουν τους πελάτες τους για τον τρόπο υποβολής των απαραίτητων στοιχείων που θα ταυτοποιήσουν τους κατόχους καρτοκινητών, ενώ για όσους δεν το πράξουν, οι εταιρείες θα είναι υποχρεωμένες να διακόψουν τη σύνδεσή τους ένα μήνα μετά την προθεσμία που έχει οριστεί, δηλαδή τον Ιούλιο του 2010.Οι κάτοχοι καρτοκινητών θα πρέπει επίσης να δηλώνουν οποιαδήποτε μεταβολή κατάστασης του καρτοκινητού τους, όπως για παράδειγμα δωρεά, απώλεια και κλοπή.
Υπεύθυνη για την τήρηση των αρχείων των καρτοκινητών θα είναι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, η οποία εξουσιοδοτείται να επιβάλλει πρόστιμα στους παρόχους που δεν τηρούν ακριβή αρχεία στις βάσεις δεδομένων τους. Μάλιστα, οι εταιρείες θα είναι υποχρεωμένες να διατηρούν τα στοιχεία των κατόχων των καρτοκινητών μέχρι κι ένα χρόνο μετά την απενεργοποίηση των συνδέσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου