Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Πρώτη περιοδεία του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών


3 Μαΐου 2009, 16:06
Από τη Ρώμη θα ξεκινήσει ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας και υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Άβιντγκορ Λίμπερμαν, την πρώτη του περιοδεία, ενώ θα γίνει δεκτός και από τη γαλλική προεδρία στο Παρίσι.

Το γραφείο της γαλλικής προεδρίας, ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε ότι ο Λίμπερμαν θα συναντηθεί με τον Νικολά Σαρκοζί.

Στόχος της περιοδείας του Λίμπερμαν είναι κυρίως να διασκεδάσει τις ανησυχίες των Ευρωπαίων για τις προθέσεις της παρούσης ισραηλινής κυβέρνησης, η οποία αντιτίθεται στη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.

Το βέβαιο είναι ότι ο Λίμπερμαν θα γίνει δεκτός από το γενικό γραμματέα της γαλλικής προεδρίας, Κλοντ Γκεάν, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στα γαλλικά ΜΜΕ.

Ο Γκεάν, ερωτηθείς για το αν θα συναντήσει τον Λίμπερμαν ο Νικολά Σαρκοζί, είπε: «Δε λέω πως υπάρχουν προϋποθέσεις, όμως θα ήταν επιθυμητό ο κος Λίμπερμαν να συντασσόταν με τις αποφάσεις που έλαβε η διεθνής κοινότητα. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ακροδεξιός Λίμπερμαν έχει δηλώσει πως το Ισραήλ δε δεσμεύεται από τη συνδιάσκεψη της Ανάπολις το 2007 για την αναθέρμανση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου