Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Απόπειρα πειρατείας στον κόλπο του Άντεν



2 Μαΐου 2009, 04:29
Ισχυρά εκρηκτικά είχαν στην κατοχή τους οι 19 Σομαλοί πειρατές που συνέλαβε το πλήρωμα πορτογαλικού πολεμικού πλοίου στον κόλπο του Άντεν. Οι πειρατές αποπειράθηκαν να καταλάβουν ένα δεξαμενόπλοιο Νορβηγικών συμφερόντων, το οποίο μετέφερε αργό, όμως το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου κατάφερε να τους συλλάβει.
Το δεξαμενόπλοιο εξέπεμψε σήμα κινδύνου και ένα ελικόπτερο απονηώθηκε από το πολεμικό πλοίο το οποίο ήταν και το κοντινότερο στο σημείο.
Οι κυβερνήτες του ελικοπτέρου εντόπισαν το ταχύπλοο των πειρατών και άρχισαν να το ακολουθούν. Λίγες ώρες αργότερα οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων του πορτογαλικού στρατού κατάφεραν να επιβιβαστούν στο πλοιάριο όπου είχαν καταφύγει οι πειρατές, όπου ανακάλυψαν τέσσερις ράβδους των 200 γραμμαρίων του ισχυρού εκρηκτικού P4A, τέσσερα ημιαυτόματα τουφέκια AK-47 και ένα εκτοξευτή οπλοβομβίδων με εννέα οπλοβομβίδες.
«Είναι η πρώτη φορά που εντοπίσαμε ισχυρά εκρηκτικά σε πειρατικό πλοίο. Συνήθως περιορίζονται στα AK-47 και στους εκτοξευτές οπλοβομβίδων», δήλωσε ο Πορτογάλος πλοίαρχος.
Οι πορτογάλοι, αφού κατέσχεσαν τα εκρηκτικά και τον οπλισμό των 19 συνολικά πειρατών, στη συνέχεια τους άφησαν ελεύθερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου