Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

«Πανάκριβη» η ατμόσφαιρα σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη



14 Μαΐου 2009, 22:17
Ίχνη κοκαΐνης και LSD βρήκαν Ισπανοί επιστήμονες στην ατμόσφαιρα των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, της Μαδρίτης και Βαρκελώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία μιας νέας έρευνας του Ανώτατου Συμβουλίου Επιστημονικών Ερευνών.

Δεν είναι λοιπόν μόνο το νέφος που «πνίγει» τους πολίτες των δύο πόλεων, αλλά και ίχνη κοκαΐνης, αμφεταμινών, οπίου, κάνναβης και LSD!

Οι ειδικοί, ωστόσο, λένε ότι δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας: «Ακόμα και χίλια χρόνια να ζούσαμε εισπνέοντας τις ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών που βρέθηκαν στην ατμόσφαιρα δε θα παίρναμε την ποσότητα που αντιστοιχεί σε μια τυπική δόση κοκαΐνης».

Πρόσθεσαν επίσης ότι τα δείγματα που χρησιμοποιήθηκαν στην ανάλυση δεν είναι απαραίτητα αντιπροσωπευτικά της ατμόσφαιρας των δύο πόλεων, αφού τουλάχιστον στην περίπτωση της Μαδρίτης ο επιστημονικός σταθμός βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο που χρησιμοποιείται από εθισμένα άτομα σε χρήση ναρκωτικών.

Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι τα δείγματα έδειξαν σημαντική αύξηση της συγκέντρωσης κοκαΐνης και LSD τα Σαββατοκύριακα, κάτι που υποδεικνύει ότι η κατανάλωση των συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών αυξάνεται πολύ εκείνες τις μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου