Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Σε κρίσιμη κατάσταση ο καθηγητής που πυροβολήθηκε ενώ έκανε τζόκινγκ


4 Μαΐου 2009, 17:44
Διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού νοσηλεύεται ο 34χρονος καθηγητής ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και τις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ, Μιχάλης Ματζάνας, ο οποίος τραυματίστηκε από «αδέσποτες» σφαίρες, ενώ έκανε τζόκινγκ στα Σεπόλια.

Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς πολύ σοβαρή, καθώς η σφαίρα έχει τρυπήσει το ήπαρ του.

Το περιστατικό συνέβη στις 21:50 χθες βράδυ, στην οδό Σμόλικα 19. Ο 34χρονος καθηγητής έκανε τζόκινγκ, όπως συνήθιζε να κάνει σχεδόν κάθε ημέρα, όταν ξαφνικά ένοιωσε έντονο πόνο στην κοιλιακή χώρα. Δεν άκουσε θόρυβο, που να παραπέμπει σε πυροβολισμό, ούτε αντιλήφθηκε κάποιον να τον σημαδεύει.

Τραυματισμένος περπάτησε μέχρι το σπίτι του, όπου συνάντησε ένα γείτονα και ζήτησε βοήθεια. Εκείνος κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ και ο καθηγητής διακομίστηκε με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό».

Όπως διαπίστωσαν οι γιατροί, το τραύμα του 34χρονου προέρχεται από όπλο μικρού διαμετρήματος. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πυροβολήθηκε από απόσταση, ενώ φέρεται να είπε στο γείτονα που κάλεσε σε βοήθεια, ότι είδε δύο άντρες να κάθονται σε πάρκο της περιοχής και μάλλον από εκείνο το σημείο προήλθαν οι σφαίρες.

Την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής. Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η κατάθεση του θύματος, κάτι που μέχρι στιγμής δεν είναι δυνατό, καθώς βρίσκεται σε καταστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου