Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

«Συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας»


Ο Δημήτρης Ιτούδης με την προετοιμασία του Παναθηναϊκού να ολοκληρώνεται ουσιαστικά σήμερα στο Βερολίνο με την απογευματινή προπόνηση της ομάδας ενόψει του αυριανού (10μ.μ., ΣΚΑΪ) ημιτελικού του φάιναλ φορ, αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία βρίσκετια το «τριφύλλι».

«Το σημαντικό είναι ότι κάναμε καλές προπονήσεις είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο και αυτό είναι που πρέπει να επιδιώξουμε, να μείνουμε στο πλάνο μας. Το παιχνίδι βέβαια είναι ζωντανό και σου δίνει πάντα τις απαντήσεις και σου δημιουργεί προβληματισμούς. Σε ένα μεγάλο βαθμό πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε όλους αυτούς τους προβληματισμούς. Από εκεί και έπειτα έχουμε ακόμη τρεις προπονήσεις, καθώς θα προπονηθούμε και την Πέμπτη το πρωί, για να προετοιμάσουμε κάποιες τελευταίες προπονήσεις. Αυτή τη στιγμή προέχει η χαλάρωση, πνευματική και σωματική, αυτό μας έχει δείξει η εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια. Τα παιχνίδια του φάιναλ φορ είναι παιχνίδια που είναι νοκ άουτ και όλα αυτά είναι ιδιαίτερα παιχνίδια, καθώς και ο ημιτελικός είναι τελικός και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Έχουμε μιλήσει για τα συγκεκριμένα κομμάτια στα οποία ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα, γιατί έχει ποιότητα ως ομάδα, σπάσαμε σε κομμάτια την επίθεση να δούμε ποιοι προβληματισμοί μπορεί να δημιουργηθούν στη διάρκεια του παιχνιδιού, να δούμε τις αδυναμίες, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε εμείς περισσότερους προβληματισμούς στους δικούς τους παίκτες».

Το γεγονός ότι από την πρόκριση στο φάιναλ φορ και τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, μεσολάβησε ένας μήνας. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό για το τεχνικό επιτελείο και την ομάδα; «Αυτό που ήταν αυτό είναι. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το μήνα. Να δούμε ποια είναι τα δεδομένα και να τα πούμε στους παίκτες. Και γι’ αυτό ακριβώς ξεκίνησα λέγοντας ότι είμαστε σε καλό επίπεδο συγκέντρωσης ψυχικής και σωματικής. Το διαχειριστήκαμε θαρρώ σωστά αυτόν τον μήνα».

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν ήδη αναμετρηθεί τρεις φορές φέτος. Πόσο θετικό ή αρνητικό είναι αυτό; «Όταν ξέρεις τις ατομικές ικανότητες των παικτών και των αντιπάλων είναι θετικό αυτό. Ξέρεις πώς θα αντιδράσουν σε κάποιες συνθήκες, ξέρεις πώς είναι φτιαγμένο το παιχνίδι τους και όλα αυτά. Εκτός από αυτό παίζουν ρόλο και πολλά άλλα στοιχεία μέσα στο παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι για όλες τις λεπτομέρειες. Δεν είναι θέμα ανησυχίας, αλλά να δούμε ότι αναλύσαμε να δούμε τι πήγε λάθος στον αγώνα που χάσαμε, αλλά να δούμε και τι έγινε στους αγώνες που νικήσαμε. Ο Ολυμπιακός έχει κάποια καινούρια στοιχεία στο παιχνίδι του, κι εμείς επίσης. Η ομάδα είναι ένα σύνολο με ικανότητες και αδυναμίες και αυτό είναι που εμείς κοιτάμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου