Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Στόχος των ΗΠΑ η επαναπροσέγγιση των ηγετών της Λ. Αμερικής





2 Μαΐου 2009, 05:27
Τους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής πρέπει να επαναπροσεγγίσουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δήλωση της υπουργού εξωτερικών της χώρας, Χίλαρυ Κλίντον.
Όπως δήλωσε η Χ. Κλίντον με αυτόν τον τρόπο η Ουάσιγκτον θα αντιστρέψει την «ανησυχητική» αύξησης της επιρροής της Κίνας και του Ιράν στην περιφέρεια.«Τα κέρδη, ειδικά στη Λατινική Αμερική, που σημειώνει το Ιράν και σημειώνει η Κίνα, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά», είπε η Κλίντον σε στελέχη του Στέητ Ντιπάρτμεντ και στη συνέχεια εκφράστηκε αρνητικά για την πολιτική της κυβέρνησης Μπους να απομονώσει ηγέτες που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις πολιτικές των ΗΠΑ.
«Η προηγούμενη κυβέρνηση επιχείρησε να τους απομονώσει, προσπάθησε να υποστηρίξει δυνάμεις αντίπαλες σ' αυτούς, προσπάθησε να τους μετατρέψει σε διεθνείς παρίες. Δεν πέτυχε», πρόσθεσε.
Οι δηλώσεις της Χ. Κλίντον συνάδουν απόλυτα με την τακτική που ακολουθεί ο Μπαράκ Ομπάμα, ως προς την προσέγγιση των χωρών της Ν. Αμερική. Μάλιστα πριν από λίγο καιρό ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ούγκο Τσάβες είχαν ανταλλάξει μια θερμή χειραψία κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των χωρών της Λατινικής Αμερικής στο Τρινιδάδ και Τομπάγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου