Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Να αποχωρήσουν τα στρατεύματά τους από το Αφγανιστάν επιθυμούν οι Δανοί


14 Μαΐου 2009, 21:13
Σφυγμομέτρηση που έγινε στη Δανία έδειξε ότι η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί την αποχώρηση των στρατευμάτων της χώρας τους από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, υπέρ της επιστροφής των Δανών στρατιωτών πίσω στη χώρα τους τάσσεται το 50% των ερωτηθέντων, το 41% τάσσεται υπέρ της παραμονής τους στο Αφγανιστάν και ένα ποσοστό 8% δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση.

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, κύρια αιτία που η κοινή γνώμη θέλει την απόσυρση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν είναι οι δηλώσεις των πολιτικών ηγετών, που λένε ότι η Δανία παραμένει στην περιοχή, για να βοηθήσει στην πάταξη της τρομοκρατίας και για να μειωθούν οι τρομοκρατικές πράξεις στο έδαφός της.

Αυτές οι απόψεις κάνουν τον κόσμο να νιώθει ότι απειλείται. Έτσι η συγκεκριμένη έρευνα φαίνεται να βρίσκει αποδοχή μόνο από το ακροαριστερό κόμμα «Λίστα Ενότητας» που υποστηρίζει την επιστροφή των στρατευμάτων, εν αντιθέσει με την κυβέρνηση και τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα, που υποστηρίζουν την παραμονή τους εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου