Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Μια μέρα μετά


Η χρονιά για την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε αποτυχημένα. Έφτασε πολύ κοντά στην πηγή, αλλά τελικά δεν κατάφερε να ξεδιψάσει. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ βαρύ και μόνο ένα ηλεκτροσόκ μπορεί να ξυπνήσεις τους «κιτρινόμαυρους» για να είναι έτοιμοι στο ματς με την Λάρισα. Όμως η αυριανή μέρα, δεν θα έχει καμία σχέση με το χθες. Το Κύπελλο τελείωσε και η Ένωση μπαίνει σε έναν νέο γολγοθά… διοικητικό και αγωνιστικό...

Ο αισιόδοξος Θανόπουλος

Κατά την αποχώρηση του από το ΟΑΚΑ ο Νίκος Θανόπουλους δήλωσε: «Αύριο ξημερώνει μία άλλη μέρα», γεμάτος αισιοδοξία, η οποία αντλήθηκε από την εικόνα και το πάθος που είχαν οι παίκτες και ο κόσμος. Αν λοιπόν η δήλωση αυτή βασίζεται σε κάποιο χαρμόσυνο νέο που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, τότε σίγουρα η νέα εβδομάδα θα μας βρει χαράζοντας νέα πορεία. Όμως, αν αυτό που τόνισε ήταν καθαρά θέμα προαίσθησης, δύσκολα θα δικαιωθεί.

Ο κόσμος της ΑΕΚ αν και πανηγύρισε σαν τρελός κάθε γκολ. Στήριξε την ομάδα σε κάθε δύσκολη στιγμή, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, κουράστηκε. Πλέον διψάει για έναν τίτλο. Δεν χορταίνει άλλο με λόγια. Οπότε και η διοίκηση είναι αναγκασμένη να δώσει ένα όραμα σε αυτό τον κόσμο, που όπως είπε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης, τον έναν υπερήφανο

Ο αινιγματικός Μελισσανίδης και το τηλέφωνο

Με σκυμμένο το κεφάλι και άκρως απογοητευμένος αποχώρησε από το Ολυμπιακό Στάδιο ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει πως χάθηκε αυτό το Κύπελλο. Ο πρώην μεγαλομέτοχος της Ένωσης, φεύγοντας είπε κάτι που κανείς δεν μπόρεσε να το εξηγήσει: «Είμαστε εδώ για την ΑΕΚ». Η δήλωση αυτή μπορεί να μην σημαίνει τίποτα, όμως μπορεί να σημαίνει και πολλά.

Ο Τίγρης είδε μία ομάδα που έχει μέλλον, αλλά χρειάζεται ενίσχυση-χρήματα. Αν λοιπόν η ατάκα αυτή είναι όπως του Ευάγγελου Βενιζέλου (είμαι εδώ), μετά τις χαμένες εκλογές του ΠΑΣΟΚ, τότε σημαίνει ότι ο Μελισσανίδης πήρε την απόφαση τους. Αν πάλι η μετάφραση αυτή απέχει πολύ από την πραγματικότητα, τότε κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί αύριο.

Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, χθες το βράδυ, με τους δύο άνδρες να μιλάνε κυρίως για τον τελικό. Ο Τίγρης κατάλαβε την κακή ψυχολογική κατάσταση τους φίλου του και δεν αποκλείεται όσο περνάνε οι μέρες, η πίεση να γίνεται όλο και μεγαλύτερη προς την πλευρά του πρώην προέδρου της Ένωσης, ώστε να αναμιχθεί και πάλι με την αγαπημένη του ομάδα.

Η κρίσιμη συνάντηση

Όταν είσαι από την πλευρά των χαμένων μετά από έναν τέτοιο τελικό, τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Δεν ήσουν σίγουρα χειρότερος για να ξεκινήσεις την καταστροφολογία, αλλά δεν ήσουν και καλύτερος για να πιστέψεις σε ένα καλύτερο αύριο. Ήσουν σίγουρα όμως πιο άτυχος. Αυτό είναι ένα συστατικό που δεν κυκλοφορεί στη αγορά για να το ψωνίσεις, οπότε είσαι αναγκασμένος να βρεις ένα αντίδοτο. Ποιο είναι αυτό; Παίκτες με προσωπικότητα που σε τέτοια παιχνίδια δεν θα φοβούνται. Αν στην ΑΕΚ υπήρχαν 3 ακόμα παίκτες σαν τον Κυργιάκο, τον Μπλάνκο και τον Σκόκο, τότε σε καμία περίπτωση δεν θα τα βάζεις με την ατυχία σου. Αυτό έλειπε χθες και η Ένωση είναι υποχρεωμένη να το βρει το καλοκαίρι, αλλιώς η επόμενη σεζόν θα είναι μία από τα ίδια.

Ο Νοτιάς ήταν στο γήπεδο. Το ίδιο και ο Θανόπουλος. Σημαντικό πράγμα για να καταλάβουν ότι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μία μικρή υπέρβαση, στον σφιχτό προϋπολογισμό που έχουν προγραμματίσει για τη νέα σεζόν και να δώσουν στον Μπάγεβιτς αυτό που ζητάει. Παίκτες με προσωπικότητα για τα μεγάλα παιχνίδια. Εκεί κρίνονται οι τίτλοι. Το ραντεβού λοιπόν που θα έχει ο προπονητής της ΑΕΚ με τον πρόεδρο και τον μεγαλομέτοχο, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς η συζήτηση που θα γίνει θα είναι σίγουρα κάτω από διαφορετικές βάσεις, από αυτή που έγινε μεσοβδόμαδα. Το αποτέλεσμα, κανείς ακόμα δεν το γνωρίζει.

Δυστυχώς… αποτύχαμε

Το λέγαμε όλη την προηγούμενη εβδομάδα ότι αν η ΑΕΚ δεν κατακτήσει το Κύπελλο, η χρονιά θα ολοκληρωθεί με τον χειρότερο τρόπο και θα χαρακτηριστεί αποτυχημένη. Όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά γιατί οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές είχαν θέσει ως πρώτο στόχο το Κύπελλο. Δεν έχει σημασία το πως χάθηκε, σημασία έχει ότι χάθηκε. Πλέον οι ποδοσφαιριστές είναι αναγκασμένοι μέσα σε λίγες μέρες, να μαζέψουν τα κομμάτια τους, να ανασυγκροτηθούν και να κατέβουν για τους αγώνες κατάταξης, με την ελπίδα να βγουν δεύτεροι.

Όμως η θέση αυτή δεν χαρίζει τίτλο. Ο τίτλος χάθηκε χθες και ακόμα και αν τελικά η Ένωση κάνει την υπέρβαση και τελειώσει την χρονιά πάνω από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό που την προσπερνάνε στην βαθμολογία, αυτό ου θα μετρήσει στο τέλος, είναι ένα ακόμα χαμένο πρωτάθλημα και ένας τελικός Κυπέλλου.

Η κακή κατάσταση των παικτών

Και σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και η πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες της ΑΕΚ. Ο Νάτσο Σκόκο είπε την αλήθεια: «Μας πόνεσε πολύ». Και έτσι είναι. Τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού Σταδίου θύμιζαν «κηδεία». Οι παίκτες δεν μιλιόντουσαν και με το ζόρι τους έπαιρνες δύο κουβέντες. Το ίδιος και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με τους συνεργάτες του.

Όσοι βρέθηκαν δίπλα στους «κιτρινόμαυρους» μετά την λήξη του χαμένου τελικού, θα μπορούσαν να διαπιστώσουν ότι πολύ δύσκολα θα είναι σε θέση να γίνουν ομάδα και την επόμενη Κυριακή να δώσουν το πρώτο παιχνίδι για τα πλέι οφ. Και ας επιβάλλεται να είναι απόλυτα έτοιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου