Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές


14 Μαΐου 2009, 07:15
Η αποχή και τα επεισόδια σε Νάουσα και Θεσσαλονίκη στιγμάτισαν τις φοιτητικές εκλογές που έγιναν χθες σε όλα τα τμήματα των Ανώτατων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε και φέτος η ΔΑΠ ΝΔΦΚ, σύμφωνα με τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που δίνει η παράταξη. Αργά το απόγευμα θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα, που δεν αναμένεται να βρουν σύμφωνες τις φοιτητικές παρατάξεις.

Σε 43 από 203 συλλόγους η ΔΑΠ δίνει τα ακόλουθα αποτελέσματα:

ΔΑΠ ψήφοι 3.157 ποσοστό 39,17%, έναντι 38,38% που είχε συγκεντρώσει πέρυσι. Άνοδο σημείωσε και η ΠΑΣΠ η οποία σύμφωνα με την ΔΑΠ σε ψήφους 2.261 πήρε ποσοστό 28,06%. Το 2008 με ψήφους 2.224 πήρε ποσοστό 26,33%.

Η Πανσπουδαστική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΚΚΕ) συγκέντρωσε 1.271 ψήφους, ποσοστό 15,77%, σύμφωνα πάντα με την ΔΑΠ. Το 2008 είχε συγκεντρώσει 1.374 ψήφους, ποσοστό 16,27%.

Η ΕΕΑΚ (Ανεξάρτητοι Αριστεροί) 629 ψήφοι με ποσοστό 7,8%, έναντι 5,85% που συγκέντρωσε πέρυσι.

Η Αριστερή Ενότητα (ΣΥΝ) έλαβε 392 ψήφους, που «μεταφράζεται» σε ποσοστό 4,86%. Το 2008, έλαβε ποσοστό 5,39%.

Η Αγωνιστική Κίνηση συγκέντρωσε 22 ψήφους, με ποσοστό 0,27%, έναντι 0,47% που έλαβε πέρυσι.

Διάφορα σχήματα: 205 ψήφοι ποσοστό 2,54%.

Επεισόδια στη Νάουσα

Ένταση επικράτησε αργά το βράδυ της Τετάρτης στον χώρο του Πολυτεχνείου όταν άγνωστοι φορώντας κουκούλες εισέβαλαν στον εσωτερικό χώρο και έκαψαν μια κάλπη με βόμβα μολότοφ.

Επεισόδια επικράτησαν και κατά την διάρκεια της ημέρας.

Μία φοιτήτρια τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έγιναν το πρωί της Τετάρτης στη Σχολή Διοίκησης Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Νάουσα.

Όπως καταγγέλλουν φοιτητές της ΠΑΣΠ, όταν πήγαν χθες, στις 07:30 το πρωί να ανοίξουν τις αίθουσες και να ετοιμάσουν τις κάλπες για την ψηφοφορία, βρέθηκαν αντιμέτωποι με φοιτητές που πρόσκεινται στην ΟΝΝΕΔ, αλλά και με μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι είχαν σκοπό να εμποδίσουν τους φοιτητές να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Καταγγελία για ξυλοδαρμό φοιτητή

Και στη Θεσσαλονίκη όμως επικράτησε ένταση κατά τη διάρκεια των χθεσινών φοιτητικών εκλογών.

Φοιτητής από το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας καταγγέλλει ότι βγαίνοντας από το κτίριο του πανεπιστημίου δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες. Ο φοιτητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν δύο ράμματα στο κεφάλι.

Κουκουλοφόροι και στο Πολυτεχνείο

Λίγο πριν από τα μεσάνυκτα, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Πολυτεχνείο όπου οι φοιτητές καταμετρούσαν τα ψηφοδέλτια και οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν τις προθέσεις τους οχυρώθηκαν μέσα στις αίθουσες.

Οι κουκουλοφόροι κατάφεραν όμως να εισβάλουν σε τουλάχιστον μία αίθουσα και να καταστρέψουν μια κάλπη. Οι φοιτητές δηλώνουν ότι οι εκλογές στο τμήμα αυτό θα επαναληφθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου