Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

"Τον σκότωσα για να μη με συλλάβει"


Δεν ήθελα σε καμιά περίπτωση να συλληφθώ»... Αυτή ήταν η ψυχρή απάντηση που έδωσε ο 26χρονος Αλβανός όταν οι αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας τον ρώτησαν γιατί πυροβόλησε τέσσερις φορές -η μία στην καρδιά- τον 36χρονο υπαρχιφύλακα Μιχάλη Σπανουδάκη όταν την Πέμπτη 5 Μαρτίου επιχείρησε να τον συλλάβει, μετά τη ληστεία στην Τράπεζα Κύπρου, στη Νίκαια.

Αρχικά, ο νεαρός κακοποιός αρνούταν οποιαδήποτε σχέση με τη ληστεία. Οταν όμως οι αστυνομικοί τού παρουσίασαν τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που τον «έκαιγαν», ο 26χρονος αλλοδαπός αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι εκείνος ήταν ο φονιάς, ενώ περιέγραψε λεπτομερώς τόσο το πώς έκανε τη ληστεία όσο και πώς εκτέλεσε τον άτυχο αστυνομικό. Επειτα από αυτό και προκειμένου να αμβλύνει τη μήνιν των αστυνομικών, που όσο κρατούσε η εξέτασή του σκέφτονταν τη νέα χήρα και το βρέφος που άφησε πίσω τους ο συνάδελφός τους, έσπευσε να δηλώσει ότι είχε μετανιώσει για την πράξη του.

Στην εξιχνίαση της δολοφονίας οι αστυνομικοί έφτασαν κυρίως μέσω πληροφοριών, οι οποίες τους είχαν οδηγήσει στο ότι ο δράστης ήταν ανάμεσα στους Αλβανούς που μπήκαν πρόσφατα παράνομα στη χώρα μας και είχαν αρχίσει, λίγο μετά την είσοδό τους, τις ληστείες. Αργά και μεθοδικά έφτασαν σε ένα μικρό κύκλο υπόπτων και έπειτα από παρακολούθηση, κατέληξαν στον 26χρονο. Ηταν όμως δύσκολο να τον εντοπίσουν, καθώς άλλαζε συχνά τα ξενοδοχεία όπου έμενε. Τελικά, εντοπίστηκε την Κυριακή και συνελήφθη στον Κολωνό.

Οπως προέκυψε από τις έρευνες, ο 26χρονος μπήκε στη χώρα μας στις 7 Ιανουαρίου φέτος και δύο μέρες αργότερα έκανε την πρώτη του ληστεία. Συνολικά, μαζί με άλλους έξι ομοεθνείς συνεργούς του είχε διαπράξει δώδεκα ληστείες σε τράπεζες, ΕΛΤΑ και Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια στην Αθήνα κυρίως, αλλά και σε συνοικίες του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου