Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Η δραματική πτώση του ''Ηρακλή τσέπης''



Για χρόνια το όνομά του ήταν συνδεδεμένο με τη μεγάλη σωματική δύναμη και την αντοχή, που μπορεί να κρύβει ένας φαινομενικά μικροσκοπικός άνθρωπος. Σήμερα, η ζωή του πρώην αθλητή της άρσης βαρών, Ναίμ Σουλεϊμάνογλου, του επονομαζόμενου «Ηρακλή τσέπης», κρέμεται από μία κλωστή.

Πριν τρεις μέρες εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, αφού η εξάρτησή του από το αλκοόλ τού έχει σχεδόν καταστρέψει ζωτικά όργανα. Σύμφωνα με αρμόδιους της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών της Τουρκίας, ο Σουλεϊμάνογλου έχει πρόβλημα στο συκώτι, στους πνεύμονες -αλλά και η καρδιά του υπολειτουργεί.

Όπως είπε ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας, Χαλίλ Κιλίτσογλου, ο άνθρωπος που πλήρωσε το βάρος του αρσιβαρίστα σε χρυσό για τον φέρει από τη Βουλγαρία στην Τουρκία σχεδόν πριν 20 χρόνια, «σε αυτή την κατάσταση τον έφεραν “οι φίλοι του”».

«Μία μέρα άνοιξα την εφημερίδα και είδα φωτογραφία του Σουλεϊμάνογλου να κοιμάται έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Αυτό με λύπησε πολύ», είπε ο Κιλίτσογλου.

Δηλωτικό της δύσκολης κατάστασης του τρεις φορές Χρυσού Ολυμπιονίκη είναι και ο τίτλος της ηλεκτρονικής τουρκικής εφημερίδας «Internet Haber»: «Ποιος κατέστρεψε τον Σουλεϊμάνογλου;».

Μόλις σήμερα οι γιατροί τον έβγαλαν από την εντατική, όπου βρισκόταν σε καταστολή. Ωστόσο, η πλήρης ανάρρωσή του είναι αμφίβολη.

Ποιος είναι ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου

Γεννήθηκε στο Πτιχάρ της Βουλγαρίας, στις 23 Ιανουαρίου 1967, αλλά έχει τουρκική καταγωγή. Στην καριέρα του κέρδισε τρία ολυμπιακά πρωταθλήματα, επτά παγκόσμια πρωταθλήματα και έξι ευρωπαϊκά, και βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ 46 φορές. Το πρώτο του ρεκόρ το έκανε σε ηλικία 16 ετών. Λόγω του ύψους του απέκτησε το παρατσούκλι «Ηρακλής τσέπης». Έγινε μέλος της εθνικής ομάδας της Βουλγαρίας, αλλά το 1988 πήρε την τουρκική υπηκοότητα και έκτοτε συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις εκπροσωπώντας την Τουρκία. Έχει κατακτήσει τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια -το 1988, το 1992 και το 1996.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου