Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Η Google φέρνει νέες επιλογές στην αναζήτηση

Το Search Option είναι ένα νέο εργαλείο της Google που φιλτράρει ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα της αναζήτησης. Ακόμα δεν είναι διαθέσιμο για την ελληνική έκδοση του Google άλλα μπορείτε να το δοκιμάσετε αν κάνετε switch στο αγγλικό Google μέσω της επιλογής που δίνετε.

Αφού πληκτρολογήσετε κάτι πατήστε enter για να σας εμφανιστούν τα αποτελέσματα. Αν τώρα θέλετε να βρει τε κάτι πιο συγκεκριμένο μπορείτε να πατήσετε Show Options και να ορίσετε που θέλετε να ψάξει το Google.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από Video,Forums,Reviews ή και ακόμα να δώσετε βαρύτητα στο χρονικό σημείο που θέλετε να επικεντρωθεί. Δηλαδή μπορείτε να εμφανίσετε αποτελέσματα που έχουν καταχωρηθεί ακόμα και πριν ενά χρόνο.

Επίσης έχει και άλλες επιλογές όπως αυτή του relaeted search η όποια εμφανίζει σχετικά αποτελέσματα με αυτό που πληκτρολογήσατε. Σίγουρα αξίζει τον κόπο να κάνετε μια δόκιμη. Ίσως ανακαλύψετε και κάτι περισσότερο το όποιο μου διέφυγε.

Η Google εχει αρχίσει να κάνει επιστήμη την έννοια της αναζήτησης στον internet και αυτό φαίνεται μέσα από τα εργαλεία που παρουσιάζει κατά καιρους. Πλέον μπορεις να διαλέξεις ανάμεσα σε συγκεκριμένα χρώματα,μεγέθη άλλα και μοτίβα φωτογραφιών. Μπορείς να δεις αποτελέσματα που εχουν να κάνουν αποκλειστικά με είδησης άλλα και blogs. Μπορείς να φιλτράρει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα αποτέλεσμα τα σου ώστε να πετύχεις αυτό που θες και τέλος,για έμας τους ανορθόγραφους,έχει βγάλει εκείνο το εργαλείο που σε ρωτά αν εννοούσες αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου