Κυριακή 3 Μαΐου 2009

H "συνταγή" για το κλασικό cheeseburger των Goody's!


Θα χρειαστείτε

10 στρογγυλά ψωμάκια (όποια μάρκα θέλετε)
10 Κατεψυγμένα μπιφτέκια προψημένα (υπάρχουν διάφορα στο εμπόριο ΒΙΚΗ,
Υφαντής κ.α. 80-100 γρ.)
10 φέτες τυρί ένταμ ή gouda ότι σας αρέσει πιο πολύ (στα goodys βάζουν δικό τους τηγμένο τυρί αλλά και με ένταμ ή gouda γίνεται πολύ καλό)
Ένα βαζάκι αγγουράκια τουρσί 400-500γρ
400-500 γρ Μαγιονέζα
κέτσαπ
μουστάρδα
Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο φούρνο στη σχάρα ή στο grill ακολουθώντας τις οδηγίες στην συσκευασία, μπορούμε και να τα κάνουμε και στο τηγάνι
με λίγο λάδι.
Κόβουμε τα ψωμάκια
στη μέση και τα ψήνουμε σε τοστιέρα ή ψηστιέρα μόνο από την μέσα πλευρά
(δηλαδή
με την τοστιέρα ανοιχτή) μέχρι να ροδίσουν.
Στην συνέχεια ετοιμάζουμε
την σως, δηλαδή
κόβουμε τα αγγουράκια τουρσί σε πολύ μικρά κομματάκια (μπορούμε αν
θέλουμε να
χρησιμοποιήσουμε και multi μην κόψουμε και κανενα χέρι) τα βάζουμε σε
ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα την μαγιονέζα,
ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Φτιάχνουμε τα
cheese βάζοντας
ένα ένα τα υλικά με την εξής σειρά στη Βάση
ψωμιού ρίχνουμε κέτσαπ και βάζουμε το μπιφτέκι
όπου πάνω του τοποθετούμε το τυρί
(όσο πιο ζεστό το μπιφτέκι τόσο καλύτερα) στην συνέχεια βάζουμε μια
κουταλιά της σούπας από
τη σως που φτιάξαμε ρίχνουμε λίγη μουστάρδα και τοποθετούμε το πάνω
μέρος το
ψωμιού Πιέζοντας ελαφρώς.
Αφου τα φτιάξουμε όλα
τρώμε ένα να δουμε αν έγιναν καλά, άλλο ένα για να σιγουρευτούμε πως
έγιναν καλά και σίγουροι πιά τρώμε και τα υπόλοιπα μέχρι να σκάσουμε
πίνουμε μαζί και 1λτ μάυρο ζουμί (zero για να μην παχύνουμε)και
γαρνίρουμε με άφθονες τηγανιτές πατάτες.
Προσοχή δεν δίνουμε σε κανέναν
άλλον να δοκιμάσει εκτός και αν βοήθησε στην παρασκευή ή μας έδώσε
2ευρω δεν κουραζόμαστε εμεις για να τρώνε οι άλλοι τζάμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου