Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

H Fujitsu παρουσίασε τον ταχύτερο επεξεργαστή του κόσμου


Απ' ό,τι φαίνεται, το πρόστιμο από την Ε.Ε. δεν ήταν το μόνο κακό νέο για την Intel αυτή την εβδομάδα, καθώς η ιαπωνική Fujitsu μόλις παρουσίασε ένα νέο επεξεργαστή που θεωρείται ο ταχύτερος του κόσμου και προς το παρόν εμφανίζεται με την κωδική ονομασία Venus.

Η παρουσίαση του πρωτοτύπου της νέας CPU έγινε στο Fujitsu Forum 2009, οι συμμετέχοντες στο οποίο πληροφορήθηκαν από την εταιρεία ότι ο επεξεργαστής έχει την εντυπωσιακή δυνατότητα 128 δισ. υπολογισμών το δευτερόλεπτο, είναι δηλαδή 2,5 φορές ταχύτερος από τον τρέχοντα ισχυρότερο επεξεργαστή στον πλανήτη.

Η Fujitsu ανέφερε επίσης ότι ο Venus είναι ακόμη εν εξελίξει, έχει κατασκευαστεί με τη διαδικασία παραγωγής στα 45nm και διαθέτει οκτώ πυρήνες και ενσωματωμένο ελεγκτή μνήμης.

Σαν μην έφταναν όλα αυτά, ο επεξεργαστής καταναλώνει το ένα τρίτο της ενέργειας που απαιτούν οι CPUs της Intel.

Βέβαια, θα χρειαστούν ακόμη χρόνια μέχρι ο Venus να βρει πρακτικές εφαρμογές, ωστόσο η κατασκευάστρια πιστεύει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη φαρμακευτική έρευνα, στην αστρονομία, τη μετεωρολογία και γενικότερα στην επιστημονική έρευνα.

Εξάλλου, η Fujitsu δεν αποκλείει την πιθανότητα να προσαρμόσει το νέο της επεξεργαστή σε καθημερινές, mainstream εφαρμογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου