Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

«Κύκλωμα απατεώνων» αλιεύει «θύματα» μέσω του Internet!

Σε μαζική αποστολή απατηλών μηνυμάτων με τα οποία επιχειρείται η εξαπάτηση ανυποψίαστων χρηστών του Internet με την μέθοδο του «phishing» της υποκλοπής προσωπικών στοιχείων αξιοποιήσιμων για μη εξουσιοδοτημένες/ παράνομες οικονομικές συναλλαγές στο Διαδίκτυο προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες άγνωστοι δράστες σε λογαριασμούς κατοίκων της Ρόδου.
Tο phishing, όπως υπονοεί η λέξη (αμερικανικός νεολογισμός που προκύπτει από την παραφθορά του fishing =ψάρεμα), περιγράφεται ως μια προσπάθεια απόσπασης/υποκλοπής προσωπικών στοιχείων αξιοποιήσιμων για μη εξουσιοδοτημένες/παράνομες οικονομικές συναλλαγς..
Το Phishing επιχειρείται συνήθως με τη αποστολή κάποιου spam email, το οποίο ισχυρίζεται –ψευδώς- ότι αποστέλλεται από κάποια υπαρκτή και νόμιμη εταιρεία (τράπεζα, ηλεκτρονικό κατάστημα, υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών κλπ.), σε μία προσπάθεια να παραπλανήσει τον παραλήπτη και να του αποσπάσει απόρρητα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα. Στη συνέχεια, τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν από τους εγκέφαλους της απάτης για την πραγματοποίηση μή εξουσιοδοτημένων/παράνομων οικονομικών συναλλαγών.
Το εξαιρετικά περίεργο στα νέα email του είδους που απεστάλησαν σε Ροδίτες είναι το ότι ενώ σε όλες τις περιπτώσεις που έχουν μέχρι στιγμής καταγγελθεί ενώπιον των αστυνομικών αρχών το κείμενο ήταν γραμμένο στην Αγγλική στην συγκεκριμένη περίπτωση ο συντάκτης του είναι Έλληνας γεγονός που προκαλεί βάσιμες υποψίες ότι κύκλωμα απατεώνων του είδους δραστηριοποιείται πλέον και στη χώρα μας.
Στο μήνυμα απάτη που απεστάλη σε λογαριασμούς κατοίκων της Ρόδου αναφέρονται τα εξής: (σημ.: διατηρείται η «ορθογραφία» και η σύνταξη).
Από τον κ. Gordon Pell
Κινητό Τηλέφωνο: +447024097658
Email: mr.pellgordon22@hotmail.com

Είμαι ο κ. Gordon Pell Από Harlsden, North West London, εδώ στην Αγγλία. Δουλεύω για NatWest Bank Corporation Λονδίνο. Σας γράφω από το γραφείο μου ότι θα είναι ένα τεράστιο όφελος για τους δυο μας. Στην υπηρεσία μου, που είναι ο βοηθός διευθυντής (Greater London Περιφερειακό Γραφείο), ανακάλυψα ένα εγκαταλελειμμένο ποσό των £ 15 εκατ. Great British Pounds (δεκαπέντε εκατομμυρίων Great British Pounds) σε ένα λογαριασμό που ανήκει σε έναν από τους αλλοδαπούς πελάτες Late κ. Thompson Morrison ένας Αμερικανός πολίτης ο οποίος, δυστυχώς, έχασε τη ζωή του στο αεροπορικό δυστύχημα της Alaska Airlines Flight 261 που τράκαρε στις 31 του Γενάρη του 2000, συμπεριλαμβανομένων και τη σύζυγό του και μόνο κόρη.
Η επιλογή σας είναι να επικοινωνήσετε με ξύπνησε από τη γεωγραφική της φύσης όπου ζείτε, κυρίως λόγω της ευαισθησίας της συναλλαγής. και το απόρρητο του παρόντος. Τώρα μας τράπεζα έχει αναμονής για οποιονδήποτε από τους συγγενείς που έρχονται για να καλυφθεί το αίτημα, αλλά κανείς δεν έχει κάνει. Προσωπικά ηττήθηκε στον εντοπισμό τους συγγενείς για 2 χρόνια τώρα, θα επιδιώξει τη συγκατάθεσή σας να σας παρουσιάσει ως πλησιέστερος συγγενής / Θα Δικαιούχος για τον θανόντα, έτσι ώστε τα έσοδα από αυτόν το λογαριασμό αποτιμάται σε 15 εκατομμύρια λίρες μπορεί να καταβληθεί σε εσάς.
Αυτό θα πρέπει να καταβληθεί ή να μοιράζονται σε αυτά ποσοστά, 60% για μένα και το 40% σε σας. Θα έχουν εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό αυτό που κάνουμε. Το μόνο που χρειάζομαι είναι να συμπληρώσετε το έντυπο με τα ονόματα και τα έγγραφα νομιμοποίησης στο δικαστήριο εδώ για να σας αποδείξει ως ο νόμιμος δικαιούχος. Το μόνο που χρειάζονται τώρα έχετε ειλικρινής συνεργασία, την εμπιστευτικότητα και την εμπιστοσύνη μας επιτρέψει να δούμε μέσα από αυτή τη συναλλαγή. Θα σας εγγυηθεί ότι αυτό θα πρέπει να εκτελείται σύμφωνα με μια νόμιμη ρύθμιση που θα σας προστατεύσουν από τυχόν παραβίαση του δικαίου.
Παρακαλώ να μου το εξής: όπως έχουμε 7 ημέρες της λειτουργίας της. αυτό είναι πολύ πολύ URGENT PLEASE.
1. Ονοματεπώνυμο
2. ʼμεση Αριθμός κινητού σας
3. Η Διεύθυνση Επικοινωνίας.
Έχοντας περάσει από μία μεθοδική αναζήτηση, αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί σας, ελπίζοντας ότι θα βρείτε την πρόταση αυτή ενδιαφέρουσα. Παρακαλούμε για την επιβεβαίωσή σας από αυτό το μήνυμα αναφέροντας το ενδιαφέρον σας και θα σας παράσχει περισσότερες πληροφορίες. Endeavor να θέλω να μάθω την απόφασή σας το συντομότερο δυνατόν.
Regards, κ. Gordon Pell
Κινητό Τηλέφωνο: +447024097658
Email: mr.pellgordon22@hotmail.com"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου