Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

«Mε καφέ θα τα βρούμε»


Να ρίξει τους τόνους της... πολυμετοχικής κόντρας που μαίνεται στον Παναθηναϊκό τα τελευταία 24ωρα επιχείρησε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νικόλας Πατέρας σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της ανανέωσης της συμφωνίας του... «τριφυλλιού» με αθλητική εταιρία. Ο εκ των μεγαλομετόχων της ομάδας, τόνισε πως δεν σκέφτηκε την παραίτηση από την θέση του, επισημαίνοντας όμως με νόημα πως «όλα είναι ρευστά στην ζωή». «Κάθε μέτοχος, αν θεωρεί ότι δεν εισακούγεται, δεν έχει κανένα λόγο να παραμένει», τόνισε σε... πηγαδάκι ο πρόεδρος. Ταξίδι σε Ολλανδία και Βέλγιο ο Αντωνίου. Μάντζιος: «Να αλλάξουμε την κατάσταση».
«Να ευχαριστήσουμε την adidas για την πολύ σημαντική συνεργασία. Είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό», τόνισε στην αρχή των δηλώσεων του ο Νικόλας Πατέρας και πρόσθεσε: Είναι υγιές για όλες τις ομάδες να έχουν τόσο σημαντικά έσοδα. Όσο αφορά τα πλέι οφ εμείς ανεβαίνουμε στην Θεσσαλονίκη για να πάρουμε το παιχνίδι. Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του που έχει κάνει τιτάνια προσπάθεια φέτος, αλλά το ίδιο έχουμε κάνει και εμείς και θέλουμε την νίκη».
Φυσικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ ρωτήθηκε και για την... πολυμετοχική κρίση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες σε επίπεδο διοίκησης της ομάδας.
«Αυτό που προέχει είναι να πάρουμε την δεύτερη θέση στα πλέι οφ και μετά όλοι όσοι βάλαμε λεφτά στον Παναθηναϊκό θα συζητήσουμε», τόνισε ο Νικόλας Πατέρας και πρόσθεσε:
«Καμία ανησυχία δεν υπάρχει για διάσπαση. Όλοι οι μέτοχοι άσχετα με το τι βγαίνει προς τα έξω αγαπούν τον Παναθηναϊκό. Θα πιούμε ένα καφέ και θα τα βρούμε».
Σχετικά με το αν λόγω των τελευταίων γεγονότων είχε σκεφτεί ποτέ να παραιτηθεί από τον προεδρικό θώκο, ο κ. Πατέρας απάντησε με νόημα: Δεν υπάρχει σκέψη αποχώρησησης, αλλά μόνο να βοηθήσω την ομάδα θέλω. Αν και στην ζωή όλα είναι ρευστά. Φυσικά με κολακεύει ότι με στηρίζουν όλοι οι μέτοχοι».
Τέλος, αναφέρθηκε και στην σημασία της Παρασκευής, όσο αφορά τον Παναθηναϊκό και την έναρξη των έργων στον Βοτανικό:
«Αυριο μπαίνουμε σε μια νέα φάση και αυτή θα είναι η αρχή για να χτιστεί το σπίτι του Παναθηναϊκού. Αν υπάρξουν άλλες δυσκολίες θα τις ανακοινώσουμε, αλλά μην το γρουσουζεύουμε».

«Δεν μου είπε ότι φεύγει ο Βγενόπουλος»
Όταν... έκλεισαν μικρόφωνα και κάμερες, ο Νικόλας Πατέρας σχημάτισε... πηγαδάκι με τους δημοσιογράφους, όπου και πάλι το θέμα των μεγαλομετόχων και των δηλώσεων τους είχε την... τιμητική του, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να βάζει στην συζητήτηση ακόμη και τον πλανητάρχη Μπάρακ Ομπάμα λέγοντας: «Εδώ ο Ομπάμα έβαλε στο ίδιο τραπέζι χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο μεταξύ τους» και πρόσθεσε:
«Λογικό είναι να υπάρχουν προβλήματα. Όποια εταιρία και να έχεις δεν θες αυτά να βγαίνουν στον δρόμο. Θες όλα να τρέχουν νορμάλ. Όταν έχεις 100 μετόχους είναι φυσικό να έχεις και 100 γνώμες. Σίγουρα δεν είναι ωραίο να ακούς κάποιον να κάνει δηλώσεις, αλλά πιστεύω ότι σιγά σιγά θα βελτιώνεται η κατάσταση. Για όλους και για μένα είναι κάτι πρωτόγνωρο».
Σε ερώτηση για το αν ο Ανδρέας Βγενόπουλος του έχει εκμυστηρευτεί ότι σκέφτεται να αποχωρήσει, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ήταν ξεκάθαρος:
Εμένα δεν μου είπε κάτι τέτοιο. Ο κ. Βγενόπουλος και κάθε μέτοχος, αν θεωρεί ότι δεν εισακούγεται και δεν είναι χρήσιμος για την ομάδα, δεν έχει κανένα λόγο να παραμένει. Αν μεθαύριο κάνω εγώ προτάσεις και δεν ακουστούν δεν έχω λόγο να μείνω.
«Αν γίνει θα το μάθετε πρώτοι. Εγώ είμαι εκρηκτικός χαρακτήρας. Έχω περάσει πολύ πιο σοβαρές καταστάσεις».

Σε ερώτηση μεταγραφικής φύσεως η απάντηση του ήταν η εξής:

«Αν έχουμε κάτι να πούμε θα το ανακοινώσουμε. Μιλάμε κάθε μέρα με κόσμο και ο Αντωνίου έχει συνέχεια συνάντηση με τον προπονητη. Το μόνο πρόβλημα με το μπάτζετ είναι ότι έχουμε πολλά λεφτά και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε», ενώ για τα παιχνίδια των πλέι οφ επισήμανε: «Υπάρχει έντονο παρασκήνιο όταν βλέπεις τον Γκαγκάτση να μπαινοβγαίνει στην Τούμπα. Κοτζάμ ΠΑΟΚ τι ανάγκη έχει τον Γκαγκάτση».
Τέλος ο κ. Πατέρας χαρακτήρησε λίρα Αγγλίας την συμφωνία με την adidas λέγοντας πως: «Το θέμα είναι στην κρίση να έχεις να κάνεις με ανθρώπους που τα βγάζουν πέρα και όχι να σου χτυπήσουν κανόνι».

Μάντζιος: «Να αλλάξει η κατάσταση»

Από την πλευρά των παικτών ο Βαγγέλης Μάντζιος, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση τόνισε: «Ήταν ένα σημαντικό γεγονός και για τις δύο πλευρές. Ευελπιστώ και γω να έρθουν επιτυχίες και να αλλάξει η κατάσταση.
Τώρα έχουμε μπροστά μας τον ΠΑΟΚ. Ξέρουμε την σημασία του αγώνα. Έχουμε προετοιμαστεί σκληρά και θα πάμε να κερδίσουμε. Είναι το πιο σημαντικό ματς γιατί ο ΠΑΟΚ έχει ένα πόντο πάνω από εμάς και είναι και το πρώτο παιχνίδι των αγώνων».

Ταξίδι σε Ολλανδία και Βέλγιο
Τα πλέι οφ αρχίζουν την Κυριακή, όμως οι μεταγραφικές αναζητήσεις και τα ταξίδια έχουν αρχίσει προ πολλού στον Παναθηναϊκό. Απλά τώρα συνεχίζονται. Έτσι μετά το διάλλειμα του Πάσχα, αλλά και το ταξίδι στην Λατινική Αμερική, η Ευρώπη περιμένει πάλι τον Κώστα Αντωνίου.
Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού» αναχωρεί το πρωί της Παρασκευής με προορισμό το Βέλγιο και την Ολλανδία για... τσεκάρισμα και επαφές με παίκτες, με το θέμα Γιοβάνοβιτς να είναι στην πρώτη γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου