Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Tι σου κάνουν οι συμπτώσεις...


Τώρα που το σκέφτομαι: Τι σχέση μπορεί να έχει ο στενός συνεργάτης του Αριστοτέλη Παυλίδη και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου κ. Ανδρέας Βαρδουλάκη με τον επικοινωνιολόγο και συνιδιοκτήτη της εταιρείας Stratego κ. Ευτύχη Βαρδουλάκη; Και η απορία είναι εύλογη πέραν της συνεπωνυμίας εξαιτίας δύο γεγονότων:



Ο κ. Ανδρέας Βαρδουλάκης ήταν το πρόσωπο - μεσάζοντας για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Παυλίδη, προκειμένου ο δεύτερος να παραιτηθεί.

Ο κ. Ευτύχης Βαρδουλάκης απο την άλλη δραστηριοποιείται επιτυχημένα σε επικοινωνιακά projects που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την οικογένεια Μητσοτάκη και πολιτικούς της επιρροής της, όπως ο ΥΠΑΝ Κωστής Χατζηδάκης.

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε πως ο Αριστοτέλης Παυλίδης, διόρισε τον Ανδρέα Βαρδουλάκη ως γενικό του γραμματέα την 1η Ιουνίου 2007. Η πράξη διορισμού του όμως, εκτός από την υπογραφή του Αριστοτέλη Παυλίδη, φέρει και την υπογραφή του ίδιου του πρωθυπουργού. Στην πρώτη σελίδα τού με αριθμό 248 Φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της 1ης Ιουνίου 2007 δημοσιεύεται η Κοινή Απόφαση του πρωθυπουργού και του υπουργού Αιγαίου, με την οποία ο στενός συνεργάτης και φίλος του Αριστοτέλη Παυλίδη από τη θέση του ειδικού συμβούλου, θέση που κατείχε από τις 18 Μαρτίου του 2004, μετακομίζει στη θέση του γενικού γραμματέα.

Εδώ ας σημειωθεί ότι η θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αιγαίου παρέμενε κενή από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2005 όταν και ο επί 15 μήνες γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Κουρκουμέλης «τα είχε βροντήξει», αποχωρώντας από το υπουργείο. Όλο αυτό το διάστημα των δύο σχεδόν χρόνων, από την αποχώρηση Κουρκουμέλη έως το διορισμό Βαρδουλάκη, η θέση του γενικού γραμματέα παρέμενε κενή γεγονός που είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις στο υπουργείο αλλά και στο χώρο των κομματικών οργανώσεων. «Καλά έλεγαν όλοι, γιατί ο Παυλίδης δε διορίζει γενικό γραμματέα;» Όπως όμως όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ του υπουργείου λένε, άτυπος γενικός γραμματέας ήταν ο «αντ’ αυτού αόρατος», ο Παναγιώτης Ζαχαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου