Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Weekend με το θερμόμετρο στους 27 βαθμούς


Γεύση από καλοκαίρι θα μας προσφέρει ο καιρός το Σαββατοκύριακο! Το θερμόμετρο που -όπως αναμένεται- θα έχει ανεβάσει «στροφές», θα αγγίξει τους 26-27 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή αρκετά πιο πάνω από τις κανονικές τιμές για την εποχή!...

Οι πιο τολμηροί μπορείτε ήδη να σχεδιάσετε την πρώτη εξόρμησή σας στην παραλία - αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από την Πέμπτη και μέχρι το Σάββατο σταδιακά ο υδράργυρος θα φτάσει (και στα νότια θα ξεπεράσει) τους 26 βαθμούς Κελσίου!

Οπως σημείωσε στην «Espresso» η μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Αντωνία Τασοπούλου, «σήμερα το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές θα δείξει 22 βαθμούς Κελσίου. Βροχές θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια και πιθανόν από το μεσημέρι στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Αύριο Τετάρτη λίγα σύννεφα θα κρύβουν τον ήλιο, αλλά από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Μπόρες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά ορεινά και την Πελοπόννησο, σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο. Η «κούρσα» προς τα πάνω του υδραργύρου θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου