Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Φόβοι για δεκάδες νεκρούς σε νοσοκομείο της Σρι Λάνκα


2 Μαΐου 2009, 15:47
Τουλάχιστον 91 άνθρωποι φέρεται να σκοτώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες από τους βομβαρδισμούς του Στρατού της Σρι Λάνκα σε νοσοκομείο που βρίσκεται εντός της ασφαλούς ζώνης για τους πολίτες, σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν γιατροί του νοσοκομείου στα διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γιατρών, 64 άτομα σκοτώθηκαν και περίπου 87 τραυματίστηκαν σήμερα στη Μουλιβαϊκάλ, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν ασθενείς και συγγενείς τους, καθώς και αθώοι περαστικοί, ενώ άλλοι 27 εικάζεται ότι σκοτώθηκαν την Παρασκευή.

Από την πλευρά του, ο Στρατός της Σρι Λάνκα διαψεύδει ότι βομβάρδισε νοσοκομείο και υποστηρίζει ότι πρόκειται για επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας των ανταρτών Ταμίλ.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις εκπροσώπου του Στρατού της Σρι Λάνκα, ο οποίος υποστήριξε πως, αν και πολλοί στρατιώτες ανέφεραν ότι άκουσαν εκρήξεις, κανείς εξ αυτών δεν πυροβόλησε ή εκτόξευσε κανενός είδους οβίδες.

Οι επιθέσεις εικάζεται ότι έγιναν σε μια μικρή περιοχή στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου οι αντάρτες Ταμίλ εξακολουθούν να αντιστέκονται ενάντια στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι πληροφορίες σχετικά με τους βομβαρδισμούς στο νοσοκομείο δεν έχουν επιβεβαιωθεί, καθώς απαγορεύεται η είσοδος δημοσιογράφων στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου