Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Bόμβα; Ο Βγενόπουλος πάει για ΑΕΚ;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ

Δεν το λέμε εμείς αλλά ένα οικονομικό site οπότε έχει σημασία να δείτε τις πληροφορίες: "Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπου ως γνωστόν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται προσβλέπουν και σε άλλα οφέλη είτε αυτά έχουν να κάνουν με την προσωπική τους προβολή είτε με το πόσο μπορούν να επηρεάζουν τις φίλαθλες μάζες και κατ' επέκταση την πολιτική εξουσία. Όσο ικανός και αν είναι κάποιος επιχειρηματίας η δύναμη που έχει δεν συγκρίνεται με τίποτα με αυτή που διαθέτει αν ταυτόχρονα ρυθμίζει και τις τύχες μιας λαοπρόβλητης ομάδας. Είναι...

γνωστή εδώ και χρόνια η ρητορική ερώτηση που αποδεικνύει το παραπάνω επιχείρημα: «Τι θα ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης αν δεν είχε τον Ολυμπιακό;»
Αυτή ακριβώς η ερώτηση, αλλά και όλα όσα αυτή υπαινίσσεται φαίνεται πως γυρνάει στο μυαλό του Ανδρέα Βγενόπουλου εδώ και πολύ καιρό. Είναι γνωστό στους υψηλούς επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας μας ότι το όνειρο του ισχυρού άνδρα της MARFIN δεν είναι άλλο από το να κατέλθει μια μέρα στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Εδώ και καιρό είναι προφανές ότι για να το πετύχει αυτό εκτός από την πολυσχιδή επιχειρηματική του δραστηριότητα έπρεπε να αποκτήσει και ισχυρό έρεισμα στο πιο δημοφιλές άθλημα του κόσμου το ποδόσφαιρο ώστε να δημιουργήσει μια ισχυρή δημοτικότητα γύρω από το όνομα του. Η κίνηση που έκανε πέρυσι πληρώνοντας αρκετά χρήματα και δημιουργώντας ουσιαστικά την πρώτη πολυμετοχική ομάδα στην Ελλάδα τον Παναθηναϊκό φαίνεται πως δεν στέφθηκε από επιτυχία, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της ομάδας γεγονός θα του επέτρεπε μέσω χειρισμών να μεταβληθεί σε έναν λαϊκό ήρωα που θα έβγαζε την ομάδα από την κακοδαιμονία των τελευταίων δέκα ετών.

Έτσι σήμερα στο τέλος μιας πλήρως αποτυχημένης περιόδου για την ομάδα του Παναθηναϊκού, όπου τα προσχήματα έσωσε για μια ακόμη φορά το τμήμα μπάσκετ, επιτυχία όμως που πιστώνεται στους αδελφούς Γιαννακόπουλου, ο ισχυρός άνδρας της MARFIN φαίνεται έτοιμος να αποχωρήσει από το ίδιο του το δημιούργημά τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό αναζητώντας αλλού λαϊκό έρεισμα.

Είναι προφανές σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ότι αυτό που δεν μπόρεσε να πετύχει ο κ. Βγενόπουλος στην πράσινη ομάδα λόγω κυρίως του αντίπαλου δέους που λέγεται Ολυμπιακός αλλά και των πολύ ισχυρών έτερων επιχειρηματιών που μετέχουν στο σχήμα και οι οποίοι δεν επέτρεψαν σε καμία στιγμή να γίνει η μεγάλη αθηναϊκή ομάδα έρμαιο στα προσωπικά σχέδια του ισχυρού άνδρα της MARFIN, θα προσπαθήσει τώρα να το πετύχει αγοράζοντας εξολοκλήρου μια άλλη ομάδα εκμεταλλευόμενος μάλιστα και τη διεθνή οικονομική κρίση η οποία έχει κόψει τα φτερά και στο ποδόσφαιρο.
Κύκλοι που γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα αναφέρουν πόσο ισχυρός άνδρας της MARFIN είναι στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου στην ΑΕΚ. Μια τέτοια κίνηση εξυπηρετεί πολλαπλώς τα σχέδια του κ.Βγενόπουλου. Παρά τα προβλήματα της η ΑΕΚ ήταν και παραμένει μια μεγάλη ομάδα που συμπεριλαμβάνεται στις τέσσερις μεγαλύτερες της χώρας, άρα είναι δεδομένο ότι ο στόχος της δημοσιότητας επιτυγχάνεται και με το παραπάνω.

Δεύτερον τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό και με την διεθνή κρίση μπορούν να οδηγήσουν σε μια πολύ λογική τιμή αγοράς ενός πλειοψηφικού πακέτου, μια τιμή που σε άλλες εποχές θα φάνταζε εξωπραγματική. Ακολούθως η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει το σχεδιασμό της για τη δημιουργία νέου γηπέδου κάτι που ανοίγει τον δρόμο στον οποιονδήποτε την αγοράσει να εκμεταλλευτεί το οποιοδήποτε νέο στάδιο χτιστεί στο έπακρο προς όφελος του(MARFIN STADIUM κ.λ.π).

Τέλος είναι γνωστό ότι κύρια μάζα των οπαδών της ΑΕΚ ανήκει στην εκλογική περιφέρεια της Β Αθηνών, μια από τις μεγαλύτερες εκλογικές περιφέρειες της χώρας η οποία όπως λένε οι πολιτικοί βγάζει πάντα κυβέρνηση. Συνεπώς, ο οποίος ρυθμίζει τις τύχες της αγαπημένης ομάδας της περιφέρειας αυτής αποκτά αυτόματα και αυξημένο πολιτικό έρεισμα για οποιεσδήποτε μελλοντικές του κινήσεις, είτε αυτές αφορούν στο προσκήνιο της πολιτικής είτε στο παρασκήνιο …"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου