Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Βρέθηκε κρανίο ανθρώπου στον Αρη?!


«Φωτιά» έχουν πάρει τα fora συζητήσεων στο Ιnternet, εξαιτίας μιας φωτογραφίας η οποία τραβήχτηκε από πανοραμική κάμερα της ΝΑSΑ στον Αρη και δείχνει κάτι που μοιάζει με ανθρώπινο κρανίο.

Η επίμαχη φωτογραφία τραβήχτηκε από την κάμερα Spirit της ΝΑSΑ. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται να δείχνει μια πέτρα σε ένα τοπίο το οποίο μοιάζει με βραχώδη έρημο. Μια πιο προσεκτική ματιά από τους οπαδούς της εκλαϊκευμένης επιστήμης «αποκάλυψε» ένα αντικείμενο με περίεργο σχήμα, το οποίο μοιάζει πολύ με ανθρώπινο κρανίο.

Το αντικείμενο φαίνεται σαν να έχει εσοχές αντίστοιχες με αυτές των οφθαλμών και ένα οστό που θυμίζει μύτη. Οι ομοιότητες για εκείνους που πιστεύουν στους εξωγήινους είναι ατράνταχτες. «Το κρανίο έχει μήκος 15 εκατοστών και διαθέτει δύο οφθαλμούς σε απόσταση 5 εκατοστών»έγραψε κάποιος σε ένα από τα fora συζήτησης. «Μοιάζει να υπάρχει ένα στενό, προτεταμένο στόμα, συνεπώς αυτό το πλάσμα πρέπει να ήταν σαρκοβόρο» ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε έτερος οπαδός της θεωρίας του εξωγήινου κρανίου.

Υπάρχουν και αυτοί που είδαν το θέμα με χιούμορ: «Η κεφαλή φαίνεται αρκετά μεγάλη ώστε να μπορεί να στηρίξει μια μυώδη κεραία, αν και δεν φαίνεται καμία από αυτή την οπτική γωνία». «Η περιοχή της μύτης είναι φαρδιά και αμβλεία, όπως θα περίμενε κανείς να συμβαίνει σε ένα ψυχρό και θυελλώδες τοπίο. Του έχουν κόψει το κεφάλι ή μήπως είναι θαμμένος ως τον λαιμό;
» αναρωτιέται κάποιος χρήστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου