Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Ο νεκροθάφτης που άφησε σπίτι στον Παύλο


«Αφήνω το διαμέρισμα του τρίτου ορόφου επί της οδού Ζαΐμη στον πρωτότοκο γιο του βασιλέως Κωνσταντίνου». Αυτά τα λόγια άκουσαν από τον συμβολαιογράφο οι συγγενείς ενός εκ των πιο γνωστών επιχειρηματιών της αχαϊκής πρωτεύουσας όταν ανοίχθηκε η διαθήκη του (τον Ιανουάριο του 2003) και έμειναν με το στόμα ανοιχτό...

Τόσο η οικογένεια όσο και οι φίλοι του γνώριζαν καλά (όσο ήταν εν ζωή) τη λατρεία που έτρεφε στην τέως βασιλική οικογένεια, αν και δεν την είχε γνωρίσει ποτέ από κοντά, παρά μόνο μέσω των καρτών που του έστελναν κάθε χρόνο για τις γιορτές. Γι’ αυτό δεν περίμεναν ποτέ ότι θα τη θυμόταν λίγο πριν από το τέλος της ζωής του.

Ο εκλιπών ήταν ο Γεράσιμος Μαράτος, ένας από τους παλαιότερους ιδιοκτήτες γραφείων τελετών στην περιοχή της Πάτρας, ενώ το περιουσιακό στοιχείο που θέλησε να μεταβιβάσει στον (πολύτεκνο) γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ήταν ένα διαμέρισμα στην τριώροφη πολυκατοικία που διέθετε σε κεντρικό σημείο της αχαϊκής πρωτεύουσας. Στο ισόγειο μάλιστα στεγάζεται μέχρι και σήμερα το γραφείο κηδειών που διαχειρίζεται πλέον η σύζυγός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου