Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Τσόντες αντί επιδοτήσεων





8 Μαΐου 2009, 00:59
«Είσαι αγρότης; Είσαι μόνος; Ψάχνεις την γυναίκα της ζωής σου;» Αυτό είναι το trailer του νέου reality του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.

Προφανώς, κάποιοι ζήλεψαν την δόξα της αλήστου μνήμης πραγματικής ιστορίας με επίκεντρο την Ζαχάρω Ηλείας, όταν πριν από μερικά χρόνια και με πρωτοβουλία του Δημάρχου, οι μπακούρηδες της κωμόπολης επισκέφθηκαν ομαδόν χώρα του πρώην Ανατολικού Μπλοκ προκειμένου να βρουν γυναίκες.

Η εμπειρία της Ζαχάρως, αποτυπώθηκε στο σελυλόιντ ενός ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Sugar Town». Οι «Γερμανοί», πιστοί στην παράδοση της άμεσης επίλυσης του προβλήματος των ανθρώπινων αναγκών, μετέτρεψαν την σεξουαλική πείνα σε ρεάλιτι και την ημιπορνογραφία σε τηλεοπτικό show.

Χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, βεβαίως, όπως αρμόζει στους καθ’ όλα μεθοδικούς και οργανωτικούς επαγγελματίες, ακόμη και όταν η καθημερινή μιζέρια μετατρέπεται σε τηλεοπτική παραγωγή.

Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά. Άλλωστε, όλες αυτές οι τηλεοπτικές πατέντες είναι αντιγραφή «επιτυχημένων» παραγωγών του εξωτερικού, όπως λέγεται, προφανώς για να καλυφθεί η προέλευση αυτών των τηλεοπτικών ιδεών. Από τους κάδους της Trash Television.

Οι αγροτικές ενώσεις, συνεταιρισμοί και συνδικαλιστικές οργανώσεις, αντιδρούν. «Τσόντες αντί για επιδοτήσεις» είναι αυτό που προτείνουν σε ελαιοπαραγωγούς, βαμβακοπαραγωγούς κ.λ.π. λένε οι άνθρωποι -και με το δίκιο τους. Φαντασίωση αντί για ικανοποιητικές τιμές των προϊόντων. Άλλωστε, αυτό δεν είναι ο μεταμοντέρνος καπιταλισμός; Πλαστική κάρτα, τοξικά ομόλογα, χρηματιστηριακές φούσκες, και τώρα τηλεοπτικό "φαντασιωσιακό" sex. Όλα τά 'χει ο μπαχτσές, ακόμη και βουκολικό δράμα σε νέα έκδοση του «Αγαπητικού της βοσκοπούλας».

Στη zougla.gr έφθασε, από το Ελληνικό Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Αργολικής Κοινοπραξίας Αγροτικών Συνεταιρισμών, η επιστολή του προς τον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA». Δια της επιστολής ζητείται να αποσυρθεί το ριάλιτι, διότι γελοιοποιεί και εξευτελίζει την αξιοπρέπεια των αγροτών. Διαβάστε την.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αργος 6 Μαΐου 2009

ΠΡΟΣ: ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Μ.Μ.Ε.

Με την παρούσα εκφράζουμε τις έντονες διαμαρτυρίες μας και καταγγέλλουμε την ανακοίνωση του νέου προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού σας (ALPHA TV) «Αγρότης Μόνος Ψάχνει…».

Συγκεκριμένα, την 5η Μαΐου 2009 προβάλατε διαφημιστικό προσκαλώντας σε συμμετοχή στην ανωτέρω εκπομπή και στην ιστοσελίδα σας αναρτήσατε ανακοίνωση με το ακόλουθο περιεχόμενο:

Οι αγρότες, ως ισότιμοι πολίτες και επαγγελματίες, αποτελούν αυτόνομες προσωπικότητες που μπορούν να αυτό-διαχειρίζονται τις σχέσεις τους χωρίς διαμεσολαβήσεις.

Η ενέργειά σας αυτή προσβάλει βάναυσα την προσωπικότητα, το κύρος, την κοινωνική υπόσταση και την επαγγελματική αξιοπρέπεια και φήμη και των γεωργών.

Θα συντελέσει στη γελοιοποίηση, τον εξευτελισμό, την περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό τους αποκλεισμό και γι’ τους λόγους αυτούς σας καλούμε να την αποσύρετε.

Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας,

Σπύρος Καχριμάνης

Πρόεδρος

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ «ΗΛΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου