Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Δραστικές περικοπές στις δαπάνες πολυτελείας του Δημοσίου


13 Μαΐου 2009, 16:03
«Ψαλίδι» στις πιστώσεις που ζητούν τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, αλλά και στις πάσης φύσεως δαπάνες που αφορούν σε πρόσθετες αμοιβές επιτροπών, εικονικές μετακινήσεις και πλασματικές υπερωρίες, επιβάλλει εκτάκτως η κυβέρνηση.

Παράλληλα, προκειμένου να υπάρξει πλήρης έλεγχος και αξιολόγηση της σκοπιμότητας των δαπανών, ο υφυπουργός Οικονομικών, Νίκος Λέγκας, ζητά με χθεσινή του εγκύκλιο να αναφέρονται μία προς μία, όλες οι δαπάνες των ΝΠΔΔ.

Με την εγκύκλιο, ο κ. Λέγκας ζητά να συνεισφέρουν όλοι οι φορείς του Δημοσίου για την επίτευξη των στόχων, με την πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού τους, τον περιορισμό της σπατάλης, την ενίσχυση της δημοσιονομικής διαφάνειας και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται ότι κονδύλια που χορηγούνται για μισθοδοσία δεν επιτρέπεται να διατίθενται για λειτουργικές δαπάνες, ενώ η υπερωριακή απασχόληση επιτρέπεται μόνο για την κάλυψη εποχικών ή έκτακτων αναγκών με την προκαλούμενη δαπάνη να μην μπορεί να υπερβεί το 50% των αντίστοιχων περυσινών πιστώσεων.

Σε ό,τι αφορά στα έσοδα αναφέρεται ότι όσα δεν έχουν εισπραχθεί μέσα στο 2008 θα πρέπει να επαναβεβαιωθούν μέσα στο τρέχον έτος, ενώ όλοι οι φορείς θα πρέπει να καταρτίσουν και να υποβάλλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τον απολογισμό εσόδων και εξόδων του 2009, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου