Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Κακοποίηση Σκύλου στην Λέσβο


"Για άλλη μια φορά βρεθήκαμε μάρτυρες μιας απίστευτης και άγριας κακοποίησης ζώου. Αυτή την φορά στην Λέσβο..
Σε αυτό το όμορφο νησί του Αιγαίου, στο νησί του πολιτισμού και της αρχαίας ιστορίας, δυστυχώς σκοτώνουμε την ζωοφιλία...
Σε αυτόν τον Επίγειο παράδεισο όπως προβάλλεται στους ξένους που θέλουν να επισκεφτούν το νησί, υπάρχουν κάποιοι που εκτονώνουν τα άγρια και απάνθρωπα ένστικτα τους ενάντια σε ανυπεράσπιστα ζώα.

Τελευταίο περιστατικό ο Προμηθέας.
Ένας γλυκός σκυλάκος που ακόμα ούτε 1 έτους δεν είναι και έχει δηλητηριαστεί 2 φορές, έχει χτυπηθεί από αυτοκίνητο, έχει χτυπηθεί από τους κατοίκους της Σκάλας Καλλονής κατ' επανάληψη.
Αυτή τη φορά βρήκαν ένα πιο απάνθρωπο τρόπο να τον ξεκάνουνε.. του ρίξανε οξύ στο πρόσωπο.
Ευτυχώς θα ζήσει.. Δεν έχει μόνιμη βλάβη εκτός από το αυτί του, που νεκρώθηκε και πρέπει να ακρωτηριαστεί. Τα υπόλοιπα θα φτιάξουν..
Οι πόνοι φρικτοί αλλά θα περάσουν. Τους πόνους της ψυχής πως θα τους επουλώσουμε?
Μιλάμε για παιδία, μιλάμε για φιλοζωία, μιλάμε για ανθρωπιά…

Μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα όμως τα λόγια χάνονται.. γίνονται ένα με το κύμα.. τα παίρνει ο άνεμος του Αιγαίου..
Για πια παιδία μιλάμε? Για πια ανθρωπιά?
Εμείς τα ανώτερα όντα αυτού του πλανήτη. Εμείς που είμαστε μυαλωμένοι, πολιτισμένοι και εξελιγμένοι..
Πολιτισμός είναι το σύνολο των πνευματικών και καλλιτεχνικών επιδόσεων και επιτευγμάτων του ανθρώπου.. αυτών των επιτευγμάτων?
Αυτός είναι ο πολιτισμός μας? Αυτόν τον πολιτισμό προβάλουμε στους ξένους που έρχονται στο νησί?

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ντρέπομαι να λέγομαι άνθρωπος. Ντρέπομαι να αντικρύσω στα μάτια τον Προμηθέα. Αυτά τα μάτια που κοιτάνε απορημένα και αναρωτιούνται «τι κακό έκανα σε αυτόν τον κόσμο..?»
Άραγε θα μπορέσει ποτέ να νιώσει σιγουριά και ασφάλεια κοντά σε ανθρώπους? Θα μπορέσουν ποτέ τα τραύματα της ψυχής του να επουλωθούν και να αισθανθεί χαρά και ευτυχία?
Άραγε θα μπορέσει ποτέ να παίξει ξένοιαστος κοντά σε ανθρώπους? Θα μπορέσει ποτέ να τους ξαναεμπιστευθεί?

Εμείς οι γνωστικοί άνθρωποι, προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά μας να γίνουν φιλεύσπλαχνοι και φιλάνθρωποι. Να αγαπάνε και να φροντίζουν όλα τα πλάσματα του Θεού.
Δυστυχώς με τέτοια παραδείγματα τους μαθαίνουμε να μην σέβονται την ζωή. Να μην σέβονται τα άλλα πλάσματα που συγκατοικούν μαζί μας σε αυτόν τον πλανήτη. Με αποτέλεσμα μεγαλώνοντας να κακοποιούν όχι μόνο ζώα αλλά και ανθρώπους.

Πρέπει να αλλάξουν πολλά σε αυτή την χώρα. Αλλά δυστυχώς μέχρι τότε τέτοια περιστατικά θα συμβαίνουν, εκτός και αν καταλάβουμε ότι εμείς δεν είμαστε οι άρχοντες του κόσμου. Υπάρχουν και άλλα πλάσματα γύρω μας που αξίζουν τον σεβασμό μας και την φροντίδα μας. Γιατί εμείς τα δημιουργήσαμε. Εμείς τα φέραμε στους δρόμους και στα σπίτια μας. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτά.

Και όπως είπε ο Πυθαγόρας: «Όσο ο Άνθρωπος συνεχίζει να είναι ο άσπλαχνος καταστροφέας των κατώτερων ζώντων όντων δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία και ειρήνη. Γιατί όσο οι άνθρωποι κατασφάζουν τα ζώα, θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Πράγματι, αυτός που σπείρει τον καρπό του φόνου και του πόνου δεν μπορεί να δρέψει χαρά και αγάπη.»"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου