Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Δεκάδες άμαχοι νεκροί στη Σρι Λάνκα από βομβαρδισμό νοσοκομείου


3 Μαΐου 2009, 08:20
Τουλάχιστον 64 άμαχοι σκοτώθηκαν και 87 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης με όλμους εναντίον του τελευταίου νοσοκομείου που απέμενε στην περιοχή που ελέγχουν οι αντάρτες στη βορειοανατολική Σρι Λάνκα.

Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στους αυτονομιστές Ταμίλ, οβίδες οι κυβερνητικές δυνάμεις έπληξαν το νοσοκομείο εκστρατείας , τρεις ημέρες αφότου η τοποθεσία του έγινε γνωστή στις ένοπλες δυνάμεις της Σρι Λάνκα, από την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Ο στρατός πάντως διέψευσε κάθε αναφορά για βομβαρδισμό του νοσοκομείου.

Οι αλληλοκατηγορίες που ανταλλάσσουν οι δύο εμπόλεμες πλευρές στο συνεχιζόμενο εμφύλιο στη Σρι Λάνκα είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν, καθώς δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι παρατηρητές στις εμπόλεμες ζώνες και η κυβέρνηση έχει απορρίψει τις διεθνείς εκκλήσεις να επιτρέψει την πρόσβαση οργανώσεων αρωγής.

Οι τελευταίες πληροφορίες για το θάνατο αμάχων έγιναν γνωστές ενώ ο ειδικός απεσταλμένος της Ιαπωνίας για τη Σρι Λάνκα Γιασούσι Ακάσι είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Μαχίντα Ρατζαπάκσε για την ανθρωπιστική κρίση.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο πρόεδρος είπε στον Ακάσι πως οι Τίγρεις Ταμίλ πρέπει να παραδοθούν και να επιτρέψουν στους δεκάδες χιλιάδες αμάχους (ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κάνει λόγο για τουλάχιστον 50.000) που είναι παγιδευμένοι στην εμπόλεμη ζώνη, να αποχωρήσουν με ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου