Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

«Δεν ήθελα να περάσω το βάσανο του αυτόφωρου»


15 Μαΐου 2009, 05:30
Στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας παρουσιάστηκε, αυτοβούλως, ο Παναγιώτης Φούρλας, τον οποίο η Αστυνομία αναζητούσε από το βράδυ της Tρίτης, κατόπιν σημειώματος του εισαγγελέα Λαμίας να παρουσιαστεί στο αυτόφωρο, κατηγορούμενος για κατοχή αρχαίων που ανακαλύφθηκαν στην κατοικία του στο Καπνοχώρι Υπάτης.

Ερωτηθείς από τους αστυνομικούς για ποιο λόγο δεν παρουσιάστηκε χθες, ο κ. Φούρλας απάντησε ότι δεν ήθελε να περάσει το βάσανο του αυτοφώρου. Σε ό,τι αφορά στα αντικείμενα που βρέθηκαν στην αυλή του πατρικού του σπιτιού, ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για αρχαία, σημειώνοντας ότι βρίσκονται στο ίδιο σημείο τουλάχιστον εδώ και 30 χρόνια.

«Δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για αρχαία αντικείμενα» δηλώνει ο συνήγορος του Παναγιώτη Φούρλα, Γεώργιος Παπαϊωάννου.

Τα δύο αντικείμενα υπήρχαν στην οικία του εδώ και 30 χρόνια, ενώ τα υπόλοιπα τα μετέφερε από οικοδομή για να αναπαλαιώσει τη πατρική του κατοικία. «Ο αρχηγός παραμένει λεβέντης», αναφέρει για να προσθέσει ότι θα αποδειχθεί η αθωότητά του.

Η έρευνα

Η έρευνα του αρχαιοφύλακα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί, οπότε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη αρχαίων λίθων, μάλλον της προχριστιανικής εποχής, που ήταν ατάκτως ειρημένοι στον προαύλιο χώρο της κατοικίας του Παναγιώτη Φούρλα.

Την Τρίτη το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φούρλας ενημερώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, της οποίας προΐσταται ο ταξίαρχος Πατίτσας, πως θα πραγματοποιηθεί έρευνα στην κατοικία του στο Καπνοχώρι και εκλήθη να παρίσταται.

Από τη στιγμή της εισαγγελικής απόφασης και μετά, ο Παναγιώτης Φούρλας ήταν άφαντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου