Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Πρώτα κρούσματα της νέας γρίπης στην Τουρκία


16 Μαΐου 2009, 16:31
Οι Αρχές της Τουρκίας ανακοίνωσαν επίσημα ότι βρέθηκαν δύο άτομα θετικά στο νέο ιό της γρίπης.

Αρχικά βρέθηκε μολυσμένος ένας Αμερικανός υπήκοος στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, ενώ μερικές ώρες αργότερα διαγνώστηκε με τη νέα γρίπη και η σύζυγός του, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ακντάγκ.

Ο άνδρας ξεκίνησε μαζί με την σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά τους από τις ΗΠΑ με τελικό προορισμό το Ιράκ και η Τουρκία ήταν η δεύτερη ενδιάμεση ανταπόκριση της πτήσης τους μετά το Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Οι θερμικές κάμερες που είναι τοποθετημένες στο αεροδρόμιο Ατατούρκ βοήθησαν τις Αρχές να εντοπίσουν τον άνθρωπο που επιβεβαιώθηκε ότι πάσχει από το νέο ιό, ύστερα από τις σχετικές εξετάσεις που του έγιναν στο αεροδρόμιο.

Αυτήν τη στιγμή τόσο ο Αμερικανός υπήκοος, όσο και η σύζυγός του βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ σε ειδικές εξετάσεις υποβάλλονται και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Οι τουρκικές Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τους συνολικά 166 επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης, ενώ ανακοινώθηκε ότι οι 96 από αυτούς αποβιβάστηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων του νέου ιού της γρίπης διεθνώς είναι 7.520, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 65.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου