Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Η πρώτη επίσημη εικόνα από το Pro Evolution Soccer 2010


Ο Lionel Messi πιο…ζωντανός από ποτέ. Η Konami με ανακοίνωσή της έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο screenshot από το PES 2010.

Το ερώτημα είναι αν αυτή η εικόνα είναι πραγματικά in-game ή αν πρόκειται για artwork. Αν όντως πρόκειται για in-game εικόνα τότε γιατί μας παρουσιάστηκε μόλις μία και όχι μια συλλογή από 5-6 εικόνες οι οποίες να δείχνουν παράλληλα και την συμπεριφορά των παικτών μέσα στο γήπεδο;

Η αλήθεια πάντως είναι ότι η μηχανή γραφικών έχει δουλευτεί διεξοδικά στην φετινή έκδοση του PES 2010 και οι διαφορές θα είναι ακόμη πιο αισθητές σε σχέση με πέρυσι. Τα νέα δυναμικά εφέ φωτισμού πρόκειται να είναι ακόμη πιο αληθοφανή, μιας και θα παίζει σημαντικό ρόλο το φως αλλά και η θέση του ήλιου σε σχέση με τους παίκτες, καθώς και o φωτισμός των προβολέων του γηπέδου. Όλα αυτά θα αντανακλώνται real time όσο οι παίκτες θα κινούνται. Θα υπάρχει ακόμα και διαφοροποίηση της σκίασης των ποδοσφαιριστών, της μπάλας και των αντικειμένων του γηπέδου.

Μία εξίσου σημαντική λεπτομέρεια είναι οι αντιδράσεις των προσώπων των αθλητών οι οποίες θα είναι ακόμη πιο κοντά στις πραγματικές. Κάθε παίκτης θα διαθέτει ξεχωριστά skin textures και μία ευρεία γκάμα από μορφασμούς προσώπου που θα τον διαφοροποιούν από τους υπόλοιπους.

Η προγραμματιστική ομάδα του PES έχει αποκτήσει από φέτος πολλά νέα μέλη τα οποία φαίνεται ήδη ότι «δένουν» άψογα με τα παλαιότερα στον τεχνικό τομέα. Σε όλα αυτά η Konami μας κάλυπτε πάντοτε. Το ερώτημα είναι αν θα επενδύσει στο gameplay και κυρίως στα δικαιώματα των ομάδων και το online mode, δύο τομείς οι οποίοι φέτος πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου